Газета «День» везе на Форум видавців книги про Україну і Майдан

Газета «День» везе на Форум видавців книги про Україну і Майдан

10.09.14 10:32 0 693
Газета «День» на Форумі видавців у Львові традиційно представить нові видання із серії «Бібліотека газети «День».

Про це у коментарі повідомила головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

«Ми намагаємося робити такі проекти, які підвищували б обізнаність українців. До слова, зараз у соціальних мережах є такий флеш-моб «10 книг, які сформували мій світогляд». Ми свого часу починали робити таке опитування на сторінках газети – підходили до людей, які щось значать у суспільстві, і намагалися дізнатися, що вони читали, які книги їх сформували. Такі речі надзвичайно важливі для суспільства… За таким принципом ми і формуємо свої книги – не все про все, а саме те, що повинно розвинути українців, що повинно дати їм розуміння нашої непростої історії і якесь бачення, як побудувати своє майбутнє», – розповіла Івшина.

Зокрема, за її словами, на форумі буде представлено видання «Україна Incognita. Toп-25», куди увійшло 25 знакових статей з історії та культури України, опублікованих раніше на сторінках «Дня». При чому, ця книга вийшла одразу українською, російською та англійською мовами.

«Дуже багато європейців на Майдані дивувалися, що взагалі є така країна Україна і що вона з таким неймовірним завзяттям бореться за приєднання до європейської сім’ї. Тому я вважаю – і я писала про це у передмові до книги, – що Україна – це найбільше географічне відкриття ХХІ століття. Ми вирішили таким чином глибше познайомити англомовного читача з деякими моментами української історії. Звичайно, нам у цьому допомагали наші автори, які створювали тексти для газети і декотрі з них уже видавалися в інших книгах, але в такій композиції вони зібрані вперше. Російське видання книги вийшло з передмовою інтелектуалки із Москви Лілії Шевцової, а для англомовного читача другу передмову написала відома громадська діячка Ганна Гопко», – зазначила Лариса Івшина.

«Також ми перевидали «Апокрифи Клари Гудзик» – відомої української журналістки, яка висвітлювали теми релігії та церкви. Нам у цьому перевиданні дуже допоміг Фонд сприяння ініціативам газети «День», який очолює Микола Гриценко», – додала вона.

Окрім того, газета «День» представить на Форумі видавців ще одну особливу роботу – «Люди Майдану. Хроніка». «Це фотоальбом з невеликими текстами про людей Майдану. Думаю, дуже важливо буде побачити образи з тих подій, які вже ввійшли в новітню історію України. Мені здається, дуже багато людей ще не раз повертатиметься до цих образів, щоб зрозуміти, що і як це було, і щоб нагадати для себе ті емоції», – зазначила Лариса Івшина.

Нагадаємо, представлення книжок відбудеться 12 вересня о 14.30 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (вул. М. Коперника, 15) за участі головного редактора «Дня» Лариси Івшиної.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На рідне Прикарпаття з ...

КОМЕНТАРІ