У Львові на фестивалі «Книгоманія» діти в’язатимуть «шалик миру»

У Львові на фестивалі «Книгоманія» діти в’язатимуть «шалик миру»

10.09.14 15:41 0 673
У межах XXI Форуму видавців у Львові відбудеться дитячий фестиваль «Книгоманія». У програмі – 134 заходи для дітей від 3 до 13 років: зустрічі з письменниками, літературні читання, презентації книжок, майстер-класи, квести, забави, інтерактивні вистави, а для турботливих та допитливих батьків – семінари та лекції з педагогіки, логопедії, дитячої психології і навіть антиейджинг-медицини.

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців.

«Під час фестивалю маленькі читайки матимуть можливість зустрітися з улюбленими авторами: Володимиром Рутківським, Сашком Дерманським, Лесею Ворониною, Іваном Андрусяком, Тетяною Щербаченко, Галиною Ткачук, Галиною Малик, Сергієм Гридіним, Надійкою Гербіш і багатьма іншими», – йдеться у повідомленні.

Свою нову дитячу книжку презентуватиме письменник зі світовим іменем Андрій Курков. Тарас Прохасько і Мар’яна Прохасько підготували продовження історії про кротиків – «Куди зникло море», яке представлять у супроводі пісень Соні Садової (співачка Дана Винницька з гурту DagaDana). А відомий музикант Павло Гудімов розповідатиме маленьким розумникам про мистецтво.

Майстер-класи з малювання з дітворою проведуть відомі ілюстратори: Катерина Штанко, Даша Ракова, Мар’ян Пирожок, Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка»), Ганна Осадко та інші.

Разом з Тетяною Щербаченко та її Кольоровими Кицями діти зв’яжуть «шалик миру». А окрім того маленькі умільці матимуть нагоду власноруч зробити ляльку-мотанку, pop-up книгу, арт-бук, книжкові закладки, папір, книгу з конструктора «Лего» та багато іншого.

Про значення дитячих віршиків батькам розповідатиме логопед-дефектолог Тетяна Лялька, а про те, як легко й весело навчити малюка читати – педагог Уляна Гуменна-Геник. Антикризовий терапевт Едмунд Щебальський переконає батьків, що діти можуть і мають бути «корисними».

Письменниця і поетка Галина Крук розкаже на що потрібно звертати увагу, обираючи книжки для малят. Дві лекції (одну для батьків, іншу – для вчителів та працівників бібліотек) про те, як прищепити дітям звичку до здорового способу життя, прочитає доктор медичних наук, професор, голова Всеукраїнської Асоціації превентивної та антиейджинг-медицини Ольга Барна.

На фестиваль до Львова завітають і 62 переможці конкурсу дитячого читання «Книгоманія».

Основні події фестивалю «Книгоманія» будуть відбуватись у дитячому супермаркеті «Антошка» (пл. Міцкевича, 5) та залі «Навчабава» у Палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17, цокольний поверх). Також чимало цікавих заходів відбуватиметься у Львівській обласній бібліотеці для дітей (вул. Винниченка, 1) та інших закладах культури.

Вхід на всі заходи – вільний. Потрапити до «Навчабави» можна за загальним квитком на книжковий ярмарок у Палаці мистецтв.

Нагадаємо, що вхід на книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» коштує 10 грн, для дітей та пенсіонерів за посвідченням – вхід безкоштовний.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Рівненщині громадяни й ...

КОМЕНТАРІ