Для медійників-переселенців з Донбасу запустили проект пошуку роботи

Для медійників-переселенців з Донбасу запустили проект пошуку роботи

10.09.14 14:40 0 633
Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) запустила проект оголошень про вакансії в медіа. Проект створений задля того, щоб сприяти у працевлаштування медіа спеціалістів компаній східних регіонів, які вимушені евакуйовуватись із зони бойових дій.

Про це повідомляє прес-центр НАМ.

Розділ «Медіа вакансії» надає інформацію про роботу та стажування у медіагалузі. Наразі у ньому розміщено кілька десятків вакансій. Серед них є пропозиції роботи як від загальнонаціональних, так і регіональних компаній. Також Національний фонд підтримки демократії (стипендія імені Рейгана-Фаселла) та Міжнародний науковий центр імені Вудро Вільсона пропонують журналістам стажування у Вашингтоні. А Open Society Foundation – грантові програми для фотографів.

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова наголошує на тому, що запуск цього проекту – ініціатива членів асоціації: «До мене звернулися керівники телерадіокомпаній одразу з декількох областей і запевнили, що готові взяти на роботу людей зі Сходу, які стали вимушеними переселенцями. Ми поговорили і вирішили створити таку платформу».

За її словами, телекомпанія «Новий Чернігів» вже взяла на роботу заступником директора спеціаліста з Лисичанської телекомпанії (Луганська область): «У нас є декілька таких прикладів. Двоє людей працевлаштовані у Чернігові. Одна людина в Івано-Франківську тощо. Це така ініціатива взаємопомічі від членів, і ми її підтримали тим, що створили платформу на якій легше обмінюватись інформацією. У нас вже є такий досвід. Приміром, TV-фонд, де члени асоціації мають змогу обмінюватись програмним продуктом».

Регіональні мовники підтримують цю ініціативу і закликають колег приєднуватись та пропонувати роботу для біженців з Луганської та Донецьких областей.

Наталія Попова, головний редактор телеканалу «САТ-плюс» (місто Слов’янськ, Донецька область), який через бойові дії вимушено припиняв роботу, вважає цю ініціативою вдалою, навіть якщо їй доведеться втратити цінних співробітників.

Головний редактор ТРК «Юг» (місто Бердянськ, Запорізька область) Дарина Братанова, одна з ініціаторів проекту, наголошує на тому, що для медійників пошуки роботи є досить складними. «Багатьох донеччан і луганчан від переїзду зупиняє саме цей фактор – чи знайдуть вони роботу. А враховуючи нашу «специфічну» спеціальність, наважимося припустити, що для колег – телевізійників, радійників, журналістів друкованих ЗМІ це питання є більш гострим», – каже вона.

За словами Дарини Братанової, її компанія зараз може працевлаштувати 1-2 журналістів, оператора та рекламного агента.

Рекламісти та маркетингові директори наразі досить затребувані на регіональних телекомпаніях. Зокрема, компанія ТV-4 з Тернополя, за словами директора Юлії Винокур, шукає спеціалістів у відділ реклами та маркетингу. Також телекомпанія може працевлаштувати чоловіка-ведучого, який зможе робити окремий телепроект. При цьому пані Винокур звертає увагу на те, що через невисокі зарплати у регіональних ТРК знайти потрібних спеціалістів навіть на важко.

Запорізька телерадіокомпанія «Алекс», як розказує комерційний директор Ольга Калганова, співпрацює з координаційними центрами допомоги біженцям у Запоріжжі. Компанія готує низку сюжетів про тих, хто шукає роботу у місті чи регіоні.

Також ТРК «Алекс» взяла на роботу оператора з Луганська. Спершу колектив компанії зібрав для нього грошову допомогу, тому що він має двоє малолітніх діток, а далі оператор зарекомендував себе як хороший спеціаліст і отримав роботу у студії.

Нагадаємо, що співробітники Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК), які виїхали з міста до Києва, Харкова, Чернігова, Черкас, Одеси, Запоріжжя, потребують допомоги колег у пошуку роботи і працевлаштуванні.

Телекритика

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На акції «Замість ...

КОМЕНТАРІ