Міносвіти: За освітянами Донбасу мають бути збережені робочі місця

Міносвіти: За освітянами Донбасу мають бути збережені робочі місця

10.09.14 08:10 0 757
Міністерство освіти і науки звертає увагу керівників місцевих органів управління освітою та керівників навчальних закладів Донецької та Луганської областей на необхідність збереження робочих місць та посад за працівниками, які не виходять на роботу в районах проведення антитерористичної операції.

«Відсутність на робочому місці в такому випадку є поважною причиною і не підпадає під дію пункту четвертої частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, тобто не є прогулом», – йдеться у повідомленні Міносвіти.

Зокрема, МОН просить вжити всіх можливих заходів щодо недопущення звільнення з роботи педагогічних працівників навчальних закладів, які знаходяться в районах проведення антитерористичної операції.

Міністерство інформує, що трудові договори, укладені на невизначений строк, а також строкові трудові договори до закінчення строку його чинності не можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом з педагогічними працівниками, які виїхали з районів проведення антитерористичної операції, або з тими, які залишаються у таких районах під час проведення АТО і не мають змоги виходити на роботу у зв’язку з небезпекою для життя та здоров’я.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області 10 ...

КОМЕНТАРІ