Анатолій Вітів: "Відбудова Донбасу має здійснюватися за рахунок стягнутих з Росії репарацій"

Анатолій Вітів: "Відбудова Донбасу має здійснюватися за рахунок стягнутих з Росії репарацій"

10.09.14 09:47 0 636
Відбудова зруйнованого російськими загарбниками Донбасу має здійснюватися за рахунок виплати Росією репарацій Україні. Про це заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Анатолій Вітів, коментуючи заяву прем'єр-міністра РФ Д.Медведєва про те, що відновлювати Донбас після бойових дій повинна українська влада.

"Російському цинізмові й брехні немає меж. Спочатку Росія руйнує українську територію з систем залпового вогню та артилерії, вводить свою бронетехніку та надсилає зграї найманців-убивць; знищує інфраструктуру та підприємства, краде цінне обладнання, вивозить українське вугілля. А потім глава російського уряду має нахабність заявляти, мовляв, Україна зобов'язана з власного б'юджету відбудовувати Донбас", – зазначив Анатолій Вітів. Він наголосив, що у світі є практика стягнення репарацій із держави, яка розпочала агресію і заподіяла збитків іншій державі; цю практику потрібно поширити на Росію як державу-агресора.

"Факт російської агресії проти України є очевидним і неспростовним. Тому відбудова житла і промислових об'єктів на Донбасі має відбуватися за рахунок репарацій, стягнутих із Росії як держави-агресора, а не коштом українців, адже це не Україна руйнувала Донбас. Практика сплати репарацій агресорами мала місце після Першої і Другої світової війни. Вважаю, що аналогічний підхід потрібно застосувати і зараз. Росія, як держава, що вторглася на територію України і заподіяла численні збитки, має відшкодувати ці збитки власним коштом. Переконаний, що найвищому українському керівництву потрібно жорстко поставити це питання на міжнародному рівні і домагатися його вирішення, а не проявляти м'якотілість, слабкодухість і упокорення перед агресором", – зазначив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатські "гвардійці" ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ