У Волинській області свободівці вшанували пам'ять вояків УПА, загиблих у битві в Новому Загорові

У Волинській області свободівці вшанували пам'ять вояків УПА, загиблих у битві в Новому Загорові

10.09.14 10:03 0 696
7 вересня 2014 року волинські свободівці вшанували пам'ять вояків УПА, які загинули на Волині 71 рік тому в битві з німецькими окупантами під стінами монастиря в Новому Загорові Локачинського району. У заходах узяв участь народний депутат України від ВО "Свобода" Євген Мельник.

Поминальні заходи розпочалися зі служби Божої в Новозагорівському монастирі. Відтак відбулася панахида біля пам'ятного знака полеглим воякам УПА, які 8-11 вересня 1943 року здійснили подвиг: 42 молоді українські повстанці дві з половиною доби вели бій проти понад тисячі ворогів, маючи у наявності один гранатомет та чотири кулемети. За майже три доби повстанці вбили 540 окупантів та 700 поранили. 29 бійців, у тому числі командир повстанської чоти особливого призначення Андрій Марценюк ("Береза"), в тому нерівному бою загинули.

Імена тих, хто віддав своє життя в тому бою за незалежну соборну Україну, викарбувані на меморіалі, спорудженому на пагорбі біля зруйнованого нацистами монастиря. Традиційно ось уже 25 років на цьому місці відбувається народне віче, на яке приїздять патріоти з усіх куточків Волині. Цього року захід набув особливого значення: крім загиблих повстанців, присутні вшанували пам'ять героїв Небесної сотні та українських бійців, які воюють проти російського агресора на сході та півдні країни.

Після поминальної панахиди на місці героїчного бою відбулося народне віче, під час якого виступив народний депутат України свободівець Євген Мельник: "Приїхавши на східний фронт, я спілкувався під Донецьком з бійцями нашої 51-ї окремої механізованої бригади, батальйону "Азов" та батальйону "Січ". Я не чув від них нарікань, що не вистачає хліба, води, одягу тощо. Але я всюди чув нарікання, що у найвищих ешелонах влади, зокрема серед генералів, є зрада. Наші хлопці відчувають це. Тому й необхідно ухвалити закон "Про люстрацію", аби перевірити кожного високопосадовця, чи не є він запроданцем-агентом Кремля. Очевидно, що не можна вірити жодному слову Путіна. Тому "Свобода" від початку російської агресії наполягає на запровадженні в державі воєнного стану".

Під час віча Євген Мельник спільно з першим заступником голови Волинської обласної ради свободівцем Олександром Пирожиком нагородили найвищою відзнакою ВО "Свобода" – золотими значками – найбільш активних побратимів, які дістали поранення під час подій на Майдані. Серед них – Сергій Лінник, Олександр Приступа, Володимир Шнайдюк, Андрій Левчук, Степан Турук, Ольга Нечитайло.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ