Переселенці, які тимчасово проживають на Волині, отримують всю необхідну допомогу

Переселенці, які тимчасово проживають на Волині, отримують всю необхідну допомогу

10.09.14 16:28 0 715
Учора заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець провела засідання регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Обговорювали питання забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період та можливості додаткового розселення жителів Сходу районами області.

Як зазначалось, на 8 вересня на Волині розміщено 947 осіб з районів проведення АТО (Донецька та Луганська область), а також 213 осіб з АР Крим. 206 дітей влаштовано в заклади освіти: 37 - в дошкільні, 147 – загальноосвітні, 10 – професійно-технічні та 12 – у вищі.

Крім цього, в області визначено перелік об'єктів державної та комунальної форми власності, у яких можливе розміщення громадян України та встановлено загальну кількість 1706 осіб (703 працездатних особи, 87 дітей, 2 людей похилого віку та 914 місць на стаціонарне лікування), 1160 осіб розміщено.

Упродовж березня-серпня до обласного, міських та районних центрів зайнятості Волинської області звернулося 175 пересленців, 71 з них надано статус безробітного, 51 – працевлаштовані. До органів міграційної служби - 178 осіб.

Переселенці з Криму та зі Сходу України, що перебувають на території області, отримують всю необхідну допомогу. В цьому їм сприяють волонтерські організації, органи влади та установи області.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех просить уряд ...
Наступна новина: Пенсії на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ