У Волинській обласній клінічній лікарні модернізували два відділення

У Волинській обласній клінічній лікарні модернізували два відділення

10.09.14 08:10 0 739
У Волинській обласній клінічній лікарні, після капітального ремонту, відбулося відкриття відділень щелепно-лицевої хірургії та офтальмології, які розраховані на 30 та 45 ліжок відповідно. Реконструкцію здійснено виключено за залучені кошти.

Участь у відкритті відділень взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк, духовенство, медичний персонал.

Архієпископ Луцький та Волинський Михаїл та священики УПЦ КП освятили оновлені відділення, не оминувши жодної кімнати.

Головний лікар медзакладу Іван Сидор розповів, що потреба у капітальному ремонті відділень назріла вже давно, палати та кімнати персоналу були майже технічно непридатними. Нині ж тут - сучасна лікувально-діагностична апаратура, яка дає можливість надавати людям якісну допомогу. Для кожної палати придбано нові меблі. Відремонтували й їдальні, придбавши туди інвентар.

За словами головного лікаря, у реконструкцію інвестували близько 1 млн грн залучених коштів, оскільки здійснювали роботи силами колективу. Це дало змогу зекономити. Обладнання вцілому придбали орієнтовно на 15 млн грн.

“Щодень у цих відділеннях приймають до півсотні пацієнтів. Лікарі здійснюють оперативні втручання. Зокрема, в офтальмології ми зробили великий крок вперед: обладнання дало змогу впровадити 37 нових методик діагностики, лікування та відновлення зору. Наші фахівці проходять стажування у Франції, Німеччині”, - розповів Іван Сидор.

“Оновлення цих відділень - яскраве підтвердження того, наскільки колектив обласної лікарні вболіває за комфорт і якість лікування кожного хворого. Адже насамперед це зроблено для для пацієнта”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Володимир Гунчик висловив вдячність Івану Сидору та колективу лікарні, за те що наважилися на такий відповідальний крок, і, всупереч можливим труднощам та незручностям, все ж довели справу до кінця.

“Також дякую благодійникам і спонсорам, завдяки яким лікарня нині має найсучасніше обладнання ”, - наголосив Володимир Гунчик.

І наголосив, що є перспектива створення подібних умов і у районних медзакладах. Адже, за словами голови облдержадміністрації Волинь нині активно співпрацює зі Світовим банком, нещодавно область виграла грант на 30 млн дол. США для покращення якості надання медичних послуг в краї.

До слова, нині в медзакладі триває ремонт неврологічного та отоларинголоічного відділень.

Довідково.

Відділення щелепно-лицевої хірургії нині єдине подібне в області. Щорічно в середньому лише тут отримують допомогу близько 1500 хворих, проводиться понад 1300 складних реконструктивних операцій. Щелепно-лицеві хірурги також надають консультативну та медичну допомогу: щороку близько 4000 пацієнтів.

У стаціонарі офтальмологічного відділення в рік лікується біля 2000 хворих. Фахівці здійснюють біля 1500 оперативних втручань. У поліклініці надається високоспеціалізована консультативна та медична допомога понад 10000 офтальмологічним пацієнтам в рік.

Окрім цього, офтальмологія - це єдине відділення, яке працює цілодобово: щорічно понад 5000 пацієнтів області отримують саме ургентну термінову допомогу, у більшості випадків це невідкладні оперативні втручаннями. Відділення, за залучені кошти, оснастили найсучаснішою лікувально–діагностичною апаратурою: факоемульсифікатором, ультразвуковим сканером, оптичним когерентним томографом, хірургічним лазером та ін.

У ході реконструкції замінили 60 вікон та 40 дверей; вклали 1000 кв. м плитки та 600 кв. м лінолеуму. У маніпуляційних, чистих та гнійних перев'язувальних, оглядових цілком оновили медичні меблі та устаткування. Повністю замінили сантехніку, як водопровідну, так і каналізаційну. Штукатурних та оздоблювальних робіт проведено на понад 5000 кв м.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області 10 ...

КОМЕНТАРІ