У Волинській  обласній клінічній лікарні модернізували два відділення

У Волинській  обласній клінічній лікарні модернізували два відділення

10.09.14 14:02 0 643
У Волинській обласній клінічній лікарні, після капітального ремонту, відбулося відкриття відділень щелепно-лицевої хірургії та офтальмології, які розраховані на 30 та 45 ліжок відповідно. Реконструкцію здійснено виключено за залучені кошти.

Участь у відкритті відділень взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк.

Головний лікар медзакладу Іван Сидор розповів, що потреба у капітальному ремонті відділень назріла вже давно, палати та кімнати персоналу були майже технічно непридатними. Нині ж тут — сучасна лікувально-діагностична апаратура, яка дає можливість надавати людям якісну допомогу.

“Щодень у цих відділеннях приймають до півсотні пацієнтів. Лікарі здійснюють оперативні втручання. Зокрема, в офтальмології ми зробили великий крок вперед: обладнання дало змогу впровадити 37 нових методик діагностики, лікування та відновлення зору. Наші фахівці проходять стажування у Франції, Німеччині”, - розповів Іван Сидор.

В ході реконструкції замінили 60 вікон та 40 дверей; вклали 1000 кв. м плитки та 600 кв. м лінолеуму. У маніпуляційних, чистих та гнійних перев'язувальних, оглядових цілком оновили медичні меблі та устаткування. Повністю замінили сантехніку, як водопровідну, так і каналізаційну. Штукатурних та оздоблювальних робіт проведено на понад 5000 кв м.

Водночас, для кожної палати придбано нові меблі. Відремонтували й їдальні, придбавши туди меблі та інвентар. За словами головного лікаря, у реконструкцію інвестували близько 1 млн грн залучених коштів, оскільки здійснювали роботи силами колективу. Це дало змогу зекономити.

Архієпископ Луцький та Волинський Михаїл та священики УПЦ (КП) освятили оновлені відділення, не оминувши жодної кімнати.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ