Лучан закликають готуватися до відключення електроенергії

Лучан закликають готуватися до відключення електроенергії

10.09.14 12:57 0 950
В ході шньої оперативної наради обговорили питання, які нині виникли у енергетичні галузі.

Директор Луцької міської філії ПАТ “Волиньобленерго” Володимир Боднарчук зауважив, що розроблені графіки аварійних відключень електроенергії. Застосовуватимуть їх лише до побутових споживачів (населення) без відключення промислових підприємств. За його словами, згідно затверджених графіків аварійного відключення, станом на у місті Луцьку не буде припинень подачі електроенергії до населення. Проте, аварійне відключення електрики можливо відбуватиметься у мікрорайоні Вересневе, який підключений до мереж Луцького району.

Володимир Боднарчук зауважив, що аварійні відключення будуть застосовуватися в години максимального навантаження для обмеження споживання електричної потужності. За його словами, енергогенеруючі підприємства не виготовляють необхідні об'єми електроенергії через події на сході України.

Крім того, він зауважив, що з наближенням зимового періоду буде збільшуватися кількість споживання електроенергії та закликав усіх виключати світильники, електроприбори від мережі, якщо ними не користуєтеся. За його словами, необхідно економити електроенергію, бо у випадку її недостатньої кількості буде проводитися аварійне відключення у цілому місті без попередження.

Володимир Боднарчук додав, що багато користувачів з подорожчанням вартості газу переводять свої помешкання на електроопалення. Проте, для його встановлення необхідно звернутися у Луцьку міську філію ПАТ “Волиньобленерго” та взяти технічні умови. Він наголосив, що додаткові прилади збільшують навантаження на електромережі, які можуть і не витримати цього.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що у будинках, де є електроплити, електроопалення встановлюється інший тариф на електропостачання. За її словами, люди зможуть економити власні кошти.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівного ...

КОМЕНТАРІ