В Луцьку соціальний захист родин військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації

В Луцьку соціальний захист родин військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації

10.09.14 13:14 0 771
Директор департаменту соціального соціальної політики Лариса Боярин зазначила, що з метою підтримки та надання допомоги у вирішенні матеріально-побутових потреб сім'ям військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька та департаментом соціальної політики Луцької міської ради проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 87 сімей, проаналізовано матеріальне становище та вивчено їх потреби.

За її словами, найбільш актуальними питаннями для сімей, які розглядаються у департаменті соціальної політики, - це є надання грошової допомоги та надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Вона повідомила, що з проханням про надання грошової допомоги звернулося 273 особи, члени яких призвані на військову службу та перебувають у зоні АТО. З них на засіданні комісії з питань надання грошової та матеріальної допомоги малозахищеним верствам населення міста Луцька розглянуто 136 звернень та прийнято рішення про надання грошової допомоги з бюджету міста на загальну суму 86 100 грн.

Департаментом соціальної політики сім'ям вищезазначених військовослужбовців призначено 26 державних соціальних допомог при народженні дитини, 20 державних допомог по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х річного віку, 10 громадянам надано субсидію по оплаті за житлово-комунальні послуги. Під час проведення обстежень сімей також надавались консультації з питань державних допомог, житлових субсидій, компенсацій, пільг та соціальних послуг, які надаються територіальним центром.

Директор департаменту соціальної політики повідомила, що для 12 сімей луцьких військовослужбовців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України, було проведено виплату грошової допомоги у розмірі 100 000 грн на сім'ю на загальну суму 1 млн 200 тис. грн. Крім того, ще одна родина загиблого військовослужбовця оформили усі необхідні документи і їм буде проведено виплату грошової допомоги.

Лариса Боярин зауважила, що вирішення проблемних питань сімей військовослужбовців проводиться постійно у міру їх надходження до департаменту чи територіального центру.

У свою чергу, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан також повідомила, що проводиться соціальна робота щодо підтримки та надання допомоги сім'ям, члени яких мобілізовані та перебувають у зоні АТО.

Вона зауважила, що в рамках проведення благодійної акції “Скоро до школи”, спільно з акціонерним товариством “СКФ Україна”, дітей з сімей, члени яких перебувають в АТО, забезпечено канцтоварами. Початкова ланка дітей отримала ранці та шкільне приладдя, діти старших класів – шкільне приладдя. 20 дітей з сімей, які найбільш гостро потребували допомоги, забезпечено шкільною формою. 5 дітей загиблих отримали вишиванки. Загалом роботою охоплено 121 сім'я, в них 132 дітей шкільного віку.

25 сімей отримали продуктові набори від благодійного фонду “Дитяча місія. Україна”.

Крім того, за її словами, здійснено соціальне інспектування 30 родин. 1 сім'я взята під соціальний супровід центру. Визначені основні потреби цих родин, зокрема, допомога у підготовці дітей до школи, покращення психоемоційного стану, надання юридичних, інформаційних, психологічних консультацій, допомога в оформленні документів, забезпечення речами першої необхідності в рамках роботи Кабінету екстреної допомоги.

Налагоджена дієва співпраця з Волинською обласною громадською організацією “Центр практичної психології сім'ї “Любисток” щодо проведення фахових консультувань, психодіагностики та психологічної реабілітації членів сімей та учасників АТО.

Значну увагу питанням допомоги родинам військовослужбовців, які були мобілізовані, приділяє і управління освіти міської ради. Начальник управління Олег Гребенюк зазначив, що в освітніх закладах міста навчається 238 дітей, батьки яких призвані по мобілізації для участі в антитерористичній операції. З них: 166 дітей в школах; 72 дитини в садочках.

Крім того, з 01 вересня 2014 року діти даної категорії харчуються безкоштовно. Станом на 08 вересня 2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах харчується 91 дитина, а в ДНЗ - 72 дитини.

Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель розповів, що медичні працівники відвідали всі родини військовослужбовців, які були мобілізовані, визначили їхні проблеми та потреби.

Він зазначив, що проведено амбулаторне лікування 273 осіб, протезування ротової порожнини, на стаціонарному лікуванні перебувало шість осіб. Федір Кошель зазначив, що на обліку у жіночій консультації при міському пологовому будинку перебуває 12 жінок.

Крім того, він повідомив, що рішенням виконавчого комітету виділено 105 тисяч гривень на медичне забезпечення.

Начальник відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько розповіла, що створено Координаційну раду при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців.

Крім того, за її словами, заступники міського голови та секретар міської ради закріплені за родинами загиблих у зоні АТО військовослужбовців та здійснюють постійний їхній супровід.

Працівники міської ради відвідали родини військовослужбовців, які були мобілізовані, визначили їхні проблеми, тощо.

Ніна Бенесько зауважила, що за кошти міської ради було проведено поховання загиблих військових.

Також рішенням виконавчого комітету дітям, чиї батьки перебувають у зоні АТО, забезпечено безкоштовне навчання у школах естетичного виховання.

Вона повідомила, що вивчається й питання компенсації оплати за комунальні послуги родинам мобілізованих військовослужбовців.

На завершення розгляду цього питання міський голова Микола Романюк зазначив, що необхідно приділити максимум уваги родинам, чиї рідні нині захищають територіальну цілісність країни. Він наголосив, що повинен бути постійний контакт працівників міської ради з такими сім'ями і максимально намагатися вирішувати усі їхні проблемні питання.

Микола Романюк подякував усім, хто долучився до забезпечення усім необхідним інвентарем дітей військових, які перебувають у зоні АТО, для навчання у школі.

Міський голова зауважив, що значна увага має бути приділена і проблемам родин, які переїхали до нас на тимчасове проживання з Луганщини, Донеччини та Автономної Республіки Крим.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У середу, 10 вересня, о ...

КОМЕНТАРІ