Чернівці: «Сльози у конверті» вартістю 2,5 мільйони

Чернівці: «Сльози у конверті» вартістю 2,5 мільйони

10.09.14 14:10 0 678
Ситуація з тіньовою зайнятістю та зарплатою не влаштовує ні державу, ні роботодівців, ні тим більше найманих працівників. Головна небезпека як тіньової зарплати, так і тіньової зайнятості, не лише в тому, що бюджет недоотримує кошти. Найбільше втрачають самі громадяни, які погоджуюються працювати на умовах неофіційних трудових відносин.

Як зазначив начальник відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Андрій Світовий: «цьогоріч чернівецькі податківці у взаємодії з правоохоронними органами провели 6 документальних позапланових невиїзних перевірок, в результаті яких було донараховано 2476,9 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб».

«Під час розгляду звернень чернівчан було проведено 5 результативних перевірок з питань виплати заробітної плати “в конвертах”, за результатами яких додатково донараховано 25,0 тис. грн.»,- доповнив Андрій Іванович.

Андрій Іванович запевнив, що податкове відомство чітко дотримується мораторію на проведення перевірок. „Однак мораторій ні в якій мері не є індульгенцією,- зауважив посадовецьк, – і нікому із суб'єктів господарювання не дає права зневажати нормами законодавства. Наша задача – захистити сумлінного платника податків від несумлінного, і створити для всіх рівні умови ведення бізнесу”.

Варто зазначити, що до певної пори «тіньові» відносини влаштовують обидві сторони, однак, коли рівновага пору¬шується, – найманий працівник залишається без роботи і без права на соціальні гарантії з боку держави.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить чернівчан повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Норвегія звинувачує ...
Наступна новина: У ДТП на Волині ...

КОМЕНТАРІ