У Чернівцях знизився рівень оплати за спожитий природний газ

У Чернівцях знизився рівень оплати за спожитий природний газ

10.09.14 15:37 0 650
За перше півріччя 2014 року значно знизився рівень оплати за спожитий природний газ порівняно з аналогічним періодом минулого року. Тенденція, що склалася, у зв'язку із несвоєчасністю оплати за спожите блакитне паливо, перешкоджає роботі ПАТ «Чернівцігаз». Заборгованість споживачів, призводить до заборгованості підприємства.

Станом на 1 вересня заборгованість чернівчан склала близько 7 мільйонів гривень від суми боргу населення області в 32 мільйони 538 тисяч гривень.

Враховуючи, що більшість споживачів не йдуть на конструктивний діалог та продовжують накопичувати борги за спожитий газ, компанія вимушена вдаватися до таких крайніх заходів як відключення. На виконання робіт з від'єднання помешкань споживачів від газопостачання передано 3 557 заяв. Кількість боржників, яких вже від'єднано, досягла 300. Відновити газопостачання можна тільки за умови 100% погашення боргу та оплати послуг з відключення/підключення газу, вартість яких коливається від 260 до 400 гривень, в залежності від способу та протяжності від місця відключення.

ПАТ «Чернівцігаз», розуміючи складність ситуації, пропонує споживачам укласти договір реструктуризації боргу на щомісячне рівномірне погашення заборгованості або ж цивільно-правову угоду, що передбачає виконання певної роботи, плата за яку буде направлена на погашення боргу.

У свою чергу, держава через органи соціального захисту надає споживачам право на оформлення субсидії, а з 1 липня 2014 року й отримання компенсації додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі, на газопостачання.

Зростання заборгованості за спожитий природний газ ставить під сумнів своєчасність початку опалювального сезону, оскільки ПАТ «Чернівцігаз» отримає тільки ті обсяги газу, за які зможе розрахуватися.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ