В Закарпатській області свободівці вимагають заборонити проросійську федерацію скаутів "Галицька Русь"

В Закарпатській області свободівці вимагають заборонити проросійську федерацію скаутів "Галицька Русь"

10.09.14 15:28 0 645
10 вересня 2014 року відбуватиметься перепоховання російських солдатів, що загинули у Першій світовій війні; цього дня русофільська організація "Галицька Русь" планує розгорнути російський "триколор" та пропагувати путінську політику.

Федерація скаутів "Галицька Русь" доглядає за пам'ятками Першої та Другої світових воєн. У більшості це пам'ятники комуністичного режиму. З моменту створення федерація скаутів перебуває під опікою УПЦ МП. Наглядову Раду ФСГР очолює архієпископ Львівський і Галицький Августин. На своїх акціях учасники використовують російські прапори, "георгієвскіє лєнточкі" та подібну символіку окупанта.

Голова Ужгородської міської організації ВО "Свобода" Томаш Лелекач повідомив про завтрашню акцію: "У час війни з Росією в тилу України "Галицька Русь" вирішила провесті сепаратистську акцію – ніяк інакше це не можна оцінити. Вони планують розгорнути великий російський стяг і, за своїм звичаєм, почепити "колорадські" стрічки. Перепоховання російських солдатів нічого поганого не може означати тільки в тому разі, коли тут не пропагують імперіялістичні настрої. "Свобода" не допустить російської провокації і вимагає від Міністерства внутрішніх справ перевірити діяльність даної організації та заборонити її як таку, що лише прикривається чесним ім'ям скаутів".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ