На Львівщині дільничні інспектори слідкують за відключенням російських каналів

На Львівщині дільничні інспектори слідкують за відключенням російських каналів

10.09.14 14:16 0 672
Інформаційне протистояння з Російською Федерацією обумовило прийняття рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, яким на території України припинено мовлення 14 російських каналів.

Згідно рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення за № 292 та №297 від 07.07.2014 і рішення Окружного адміністративного суду м.Києва частина повноважень, що стосуються сприяння у встановленні контролю за ретрансляціями каналів, моніторингу і виявлення порушень у сфері телебачення та радіомовлення покладається на територіальні підрозділи МВС та дільничних інспекторів.

Працівники Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області здійснюють моніторинг трансляцій заборонених російських телеканалів як і у внутрішніх кабельних мережах, так і у громадських будівлях усіх форм власності – у школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку та ін.

З адміністрацією та працівниками вищевказаних установ дільничними інспекторами міліції проводиться роз'яснювальна робота про тимчасову заборону розповсюдження на території України таких російських програм: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург-5», «Звезда», «РЕН-ТВ», «LIFE news», «Rossia todey», «РБК-ТВ», а також попереджається, що відмова у припиненні мовлення заборонених у встановленому законом порядку російських телеканалів та умисні дії і бездіяльність можуть мати ознаки злочинів проти основ національної безпеки України, а також порушення статті 382 КК України (умисне невиконання судового рішення).

За час проведення заходів дільничними інспекторами міліції Львівщини, спільно з працівниками регіонального представництва Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, здійснено перевірки 167 підприємств, установ та організацій, 79 готелів, гуртожитків, баз відпочинку, 187 розважальних закладів та 21 лікувального закладу області.

Адміністрація та працівники закладів, в яких проводяться перевірки, з розумінням відносяться та усвідомлюють, що населення Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей перебуває під серйозним психологічним тиском, спричиненим діями військового контингенту Російської Федерації, присутністю чужинців, які ведуть терористичну і сепаратистську діяльність у вказаних регіонах, та інформаційним тиском з боку російських засобів масової інформації, а також те, що негативне інформаційно-психологічне навантаження на населення України посилюється з боку засобів масової інформації іноземної держави, експансія яких у національний інформаційний простір України посилюється і продовжує здійснюватися, як у зоні проведення антитерористичної операції, так і в інших регіонах держави.

Станом на 5 вересня 2014 року порушень законодавства України у сфері телебачення та радіомовлення в перевірених установах Львівщини - не виявлено.

Дане питання перебуває на постійному контролі керівництва ГУМВС України у Львівській області.

ГУМВС України у Львівській області закликає директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв чи будинків відпочинку добровільно відключити заборонені в установленому законом порядку російські телеканали.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами ВДІМ УГБ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ