У Львівській області упродовж доби рятувальники ліквідували 4 займання сухої трави

У Львівській області упродовж доби рятувальники ліквідували 4 займання сухої трави

10.09.14 11:13 0 683
Упродовж доби рятувальники ліквідували 4 пожежі сухої трави, загальною площею 31 705 кв.м. Так, 8 вересня о 15:29 вогнеборці ліквідовували пожежу сухостою в с. Зубра по вул. Гетьмана І.Мазепи, Пустомитівського району. Вогонь знищив стерню окремими осередками на площі 1700 кв.м. Пожежу ліквідовано о 16:53.

Цього ж дня о 17:50 пожежа сухої трави виникла у с. Добряни Миколаївського району. На момент прибуття рятувальників вогонь поширився на площу 2 га. О 20:14 пожежу повністю ліквідували.

Увечері, о 20:15 рятувальники ліквідовували пожежу сухостою у с. Іванівці Жидачівського району. Вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 1 га. Вогнеборці ліквідували займання о 21:03.

Спекотна погода та нехтування дотриманням правил пожежної безпеки є сприятливими факторами для виникнення пожеж у екосистемах. Гори сміття, непогашені вогнища, викинуте скло, яке може спрацювати як лінза і спровокувати займання, легковажно кинутий сірник чи недопалок – результат проведення відпочинку на природі.

Головне управління ДСНС України у Львівській області наголошує на важливості дотримання елементарних правил поведінки.

Слід бути особливо обережними при улаштуванні вогнища:

- очищати місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілок;

- не розкладати багаття поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед сухого очерету;

- не залишати вогнище без нагляду;

- не залишати місць відпочинку, не переконавшись, що вогонь погашено і залито водою.

Невеликі займання, які виникли, наприклад, в результаті випаду з вогнища жаринок, необхідно гасити негайно, заливаючи водою, засипаючи піском, землею, накриваючи брезентом, затоптуючи взуттям, збиваючи мокрими ганчірками, віниками. Збивати краще збоку, за напрямом вогню, з невеликим притисканням після удару.

«У лісі загаси багаття!», - ця фраза повинна проникнути у свідомість громадян. Кожен мусить розуміти, що пожежа - це в першу чергу не екологічна проблема, не проблема витрачених на гасіння коштів і навіть не те, що вогнеборці ризикують власним життям, щоб ліквідувати наслідки чиєїсь недбалості. Це загроза самим відпочивальникам, їхнім дітям, тим, хто випадково може опинитися в епіцентрі подій.

Беручи до уваги прогнози синоптиків, про становлення на Львівщині жаркої та сухої погоди, та оголошення по Україні пожежонебезпечного періоду, Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини застерігає мешканців бути свідомими під час відпочинку на природі. Крім того, наголошуємо на тому, що у найбільш небезпечні періоди вводяться тимчасові обмеження на відвідання лісів, парків, заповідників. Також вводяться штрафи за розпалювання багаття в лісі. Просимо населення ставитися з розумінням до цих заходів, заради власної безпеки.

Нехай Ваш відпочинок буде безпечним!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рівненські піротехніки ...

КОМЕНТАРІ