Ірина Сех просить уряд виділити кошти на житло родинам загиблих в АТО із Львівщини

Ірина Сех просить уряд виділити кошти на житло родинам загиблих в АТО із Львівщини

10.09.14 16:27 0 633
Народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех звернулася до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо виділення з державного бюджету коштів на житло для родин загиблих на сході України військових із Львівщини. За словами народного депутата, наразі уряд виділив для Львівської області усього 214 тисяч гривень.

Як зазначає Ірина Сех, 11 серпня 2014 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України звернулося до Львівської ОДА з проханням надати інформацію про потребу в коштах з державного бюджету для придбання житла (проведення капітально ремонту, погашення іпотечного кредиту тощо) сім'ям військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час проведення антитерористичної операції у східних областях України. "У відповідь на лист Львівська ОДА подала матеріали щодо родин 17 осіб, які на той час були в переліку. Проте Кабінет міністрів України виділив Львівській ОДА усього 214,7 тис. грн. із 23,617 млн. грн., які було розподілено між обласними державними адміністраціями, – тобто найменшу суму з усіх областей", - зазначає народний депутат.

Ірина Сех зазначає, що на сесії Верховної Ради прем'єр проінформували депутатів, що з державного бюджету виділено 100 млн. грн. для забезпечення житлом родин загиблих військовослужбовців. За її словами, станом на 9 вересня 2014 р. на Львівщині загинув 101 військовослужбовець, й більшість родин загиблих потребують покращення житлових умов.

Ірина Сех просить повідомити критерії, на підставі яких видано Розпорядження КМУ від 13.08.2014 р. № 729-р "Про виділення коштів для закупівлі житла", а також виділити кошти для забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців із Львівщини, які потребують покращення житлових умов, враховуючи кількість загиблих із Львівської області.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ