Росія: суд постановив зняти статус «іноземного агента» з організації «Голос»

Росія: суд постановив зняти статус «іноземного агента» з організації «Голос»

10.09.14 10:00 0 684
Московський міський суд зобов’язав Міністерство юстиції Росії виключити асоціацію «Голос» з реєстру «іноземних агентів» і повернути організації 400 тисяч рублів, сплачених нею у вигляді штрафів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив один з керівників асоціації Григорій Мелконьянц, суд ухвалив рішення за скаргою російського уповноваженого з прав людини Елли Памфілової ще 1 вересня, але стало відомо тільки ввечері в понеділок, 8 вересня.

Асоціація «Голос», що займається моніторингом виборів, стала першою в Росії некомерційною організацією, яку в квітні 2013 року визнали «іноземним агентом».

Асоціація відмовилася реєструватися в цьому статусі, її діяльність була припинена. На організацію були накладені штрафи на загальну суму в 400 тисяч рублів.

У листопаді 2012 року в Росії вступив в силу закон, який передбачає, що неурядові організації, які отримують фінансування з-за кордону і беруть участь у політичній діяльності в Росії, визнаються іноземними агентами. Такі організації зобов’язані подати заяву про їхню реєстрацію у спеціальному реєстрі іноземних агентів, а відтак подавати додаткові звіти частіше й детальніше, ніж інші організації. Вони також зобов’язані зазначати на всіх своїх матеріалах, що їх виготовив іноземний агент. Під політичну діяльність за цим законом потрапляє дуже широкий спектр діяльності, зокрема, й організацій правозахисного спрямування. Ці зміни викликали широку критику в Росії і у світі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ