З оплесками і вигуками "Герої!", тернополяни зустрічали правоохоронців, які повернувся зі Сходу

З оплесками і вигуками "Герої!", тернополяни зустрічали правоохоронців, які повернувся зі Сходу

10.09.14 08:56 0 818
Вчора, 7 вересня, додому із зони АТО повернулись 45 тернопільських правоохоронців та 50 добровольців із спецбатальйону міліції «Тернопіль». На Театральному майдані в обласному центрі їх зустріли рідні та колеги.

- У наших хлопців бойовий дух на надзвичайно високому рівні, - каже заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Руслан Балик. – Вони готові при потребі знову їхати у зону АТО, хоча не з чужих слів знають усі тамтешні реалії.

Ротація правоохоронців відбувається щомісяця, та дехто із бійців провели у зоні АТО усі два, - добровольці самі зголошувалися на повторне перебування, та й на цьому не вважають свій обов'язок виконаним. Сміливці переконані, що повна перемога буде лише тоді, коли Схід буде визволеним, а ворог вигнаним. Зізнаються, що їдучи додому відчували почуття провини перед побратимами, які ще залишилися у зоні АТО.

- Нам довелося побувати на передовій, - розповідає командир зведеного загону УМСВ України в Тернопільській області Казимир Попіль, – несли службу неподалік Первомайська. Головне, що додому повернулися у тому ж складі, в якому вирушали на Схід.

За час несення служби тернополяни здружилися з бійцями з інших батальйонів. Цей не дивно, адже ніде так не цінуєш надійне плече побратима, як на війні. А дехто за сотні кілометрів від дому знайшли собі вірних друзів й серед чотирилапих. Убозівець з Тернопільщини Андрій Мацьо зі Сходу привіз кошеня, а його колега Петро Демборинський - цуценя.

- Кішечку звати Попасна, як місто поблизу якого ми несли службу, - розповідає Андрій. – Прийшла до нас ще кошеням і одразу вистрибнула мені на плече. З того часу ми завжди поруч. Під час обстрілів кошеня ховалося у мене в кишені, тож і додому повернулися разом.

Чимала відповідальність була на керівниках загонів, адже від них багато в чому залежало не одне життя. Хвала Богу, до Тернополя приїхали без втрат.

- Ми несли служба на Луганщині,- повідомив командир спеціального батальйону патрульної служби міліції «Тернопіль» Володимир Катрук. – Там люди, як і ми, вже втомилися від усього цього безладу і хочуть миру.

Зустрічали бійців рідні, друзі і пересічні тернополяни на під оплески і вигуками «Дякуємо», «Молодці» і «Герої».

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області два ...

КОМЕНТАРІ