На Тернопільщині міліціонери викрили волонтера-шахрая

На Тернопільщині міліціонери викрили волонтера-шахрая

10.09.14 10:41 0 646
Банка з обклеєними логотипами УНА-УНСО та написом «на потреби бійців української армії» стала скарбничкою для збагачення для непрацюючого жителя Бережанщини. Чоловік прикривав свої шахрайські наміри волонтерством.

На вулиці й кроку не ступиш, аби на твоєму шляху не «вродився» волонтер зі скринькою для збирання пожертв. Збирають переважно на лікування важкохворих або ж для підтримки української армії. Волонтерська справа - благородна, от тільки маскуються під неї спритні шахраї. Одного з таких викрили співробітники Тернопільського міського відділу внутрішніх справ.

Увагу правоохоронців привернув уже немолодий чоловік, що стояв поблизу торгового супермаркету з банкою, обклеєною логотипами УНА-УНСО. Скляна посудина, як годиться, була закрита кришкою з прорізом для кидання грошей і навіть «опечатана». Та коли правоохоронці поцікавилися у чоловіка, чи є в нього документи, які уповноважують здійснювати волонтерську діяльність, той розгубився. Виявилося, пожертви зловмисник збирав не для потреб бійців, що воюють на Сході, а для себе.

Зі слів чоловіка, думати над шахрайським планом збагачення довго не довелося. Уважно розгледівши в одній з крамниць якими логотипами та написами обклеєні банки для пожертв, він із замовленням прийшов до закладу, де надають послуги принтером. Там роздрукував все, що потрібно, обліпив папером скляну посудину та пішов на жебри.

Та злим намірам 41-річного пройдисвіта перешкодили правоохоронці. Зі слів заступника начальника міської міліції Анатолія Стельмащука, зловмисник не вперше потрапляє у поле зору правоохоронних органів. До випадку з лжеволонтерством лиходій перебував у розшуку за вчинення шахрайських дій та підробку документів.

За вчинене зловмисника буде покарано.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ