Підприємства Тернопільщини переорієнтовуються на країни Європейського Союзу

Підприємства Тернопільщини переорієнтовуються на країни Європейського Союзу

10.09.14 14:49 0 593
Про це на брифінгу повідомив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

«На основі проведено аналізу, така ситуауція склалася внаслідок обмеження транспорту в країни СНД, насамперед Російської Федерації, - наголосив Леонід Олексійович. - У квітні-травні експортери світло-технічної продукції, продукції машинного будування стояли в довгих чергах на кордоні Російської Федерації, аж до повного припинення їхнього пропуску на території Росії. На даний час повністю припинено експорт свіжозамороженого м'яса. Ускладнена взаємодія зросійським ринком щодо збуту світло-технічних приладів, фактично скорочено на 100%».

Як наслідок - суб'єкти підприємницької діяльності області почали заміщувати експорт в країни СНД експортом на ринки країн Європейського Союзу.

«У 2012 році за січень-червень 69% експортних операцій на ЄС, то вже в цьому році ця цифра більша 70%. Це означає, що помалу під впливом різноманітних заборон і санкцій з боку Росії наш ринок переорієнтовується на країни Єропейського Союзу. Це пов'язано з підвищенням рівня якості продукції, яка йде на країни Європи», - констатував заступник.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Раніше судимий чоловік ...

КОМЕНТАРІ