Тернопільські свободівці долучилися до виховання наукової еліти українців

Тернопільські свободівці долучилися до виховання наукової еліти українців

10.09.14 11:10 0 707
7 вересня 2014 року в Тернополі на Театральному майдані у рамках польсько-українського проєкту відбувся захід "Наукові пікніки в Україні". Організатором наукового свята став свободівець, депутат міської ради Михайло Сиротюк.

"Науковий пікнік" – це масштабний проєкт, який зацікавив не одного дослідника. Усі охочі з великим захопленням проводили різноманітні досліди, серед яких реконструкція лицарського поєдинку, запуск гелікоптера, запалення міні-вулкану, приборкання блискавки, зображення оптичної ілюзії, велетенські мильні бульбашки, фонтан із шоколаду. Ми проводимо це свято науки не тільки для тернопільців, але й мешканців різних міст України. Цим ми прагнемо розвинути країну і вивесті на новий рівень", – зазначив організатор проєкту Михайло Сиротюк.

"У Тернополі даний захід ми провели вже вдруге, – розповіла координаторка заходу в Тернополі Христина Білінська. – Однак цього року нам вдалося зробити захід ще масштабнішим і, сподіваюся, ще цікавішим. Метою акції є популяризація науки серед молоді та розвиток новітньої наукової еліти в Україні. Ми організували 34 імпровізовані лабораторії просто неба, в яких представлено досліди з хімії, фізики, біології. Поекспериментувати могли всі охочі. Це зовсім не фокуси, а лише цікаві досліди, які мали наукове обґрунтування".

"Дуже тішить, що, другий рік поспіль у Тернополі відбувається справжнє свято науки, – зауважив учасник проекту, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації свободівець Леонід Бицюра. – Сучасне суспільство обов'язково має бути освіченим. Однак система освіти як ніколи потребує змін. Саме "Наукові пікніки" пропонують новий підхід до навчання – допитливий, захопливий та неординарний".

Участь у заході взяли гості з Польщі – представники Центру науки "Коперник" (м. Варшава). Також свої досліди представили школярі, студенти, викладачі вищих навчальних закладів Тернопільщини, Харкова і Чернівців. Із захопленням за ними спостерігали і дорослі, і малеча.

Нагадаємо, що 13 вересня свято "Науковий пікнік" завітає у Кривий Ріг, 14 вересня – у Дніпропетровськ, 20 вересня – Харків, 21 вересня – Київ, 4 жовтня – Луцьк.

У вересні 2013 року заходи у рамках проєкту "Scientific Fun – наукові пікніки в Україні" відбулися у 5 містах України: у Львові, Тернополі, Києві, Луганську та Харкові. За підрахунками, участь у них взяли близько 16 тисяч юних дослідників та члени їхніх родин. Рекордну кількість учасників зафіксовано у Харкові: на завершальному етапі естафети у першій столиці України свої сили спробували близько 7 тисяч городян різного віку. На Тернопіллі до заходів долучилися близько 3 тис. мешканців міста і області.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ