На акції «Замість квітів – допомога армії» в Черкасах зібрали майже 200 тисяч гривень

На акції «Замість квітів – допомога армії» в Черкасах зібрали майже 200 тисяч гривень

10.09.14 14:45 0 616
Майже 200 тисяч гривень зібрали волонтери під час акції «Замість квітів – допомога армія». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, найбільшу кількість із цих коштів черкаські волонтери передадуть батальйонам «Січ» та «Азов», а також відновлять два автомобілі УАЗ для передачі в зону бойових дій і автомобіль «швидкої допомоги». Решту коштів направлять на інші витрати для військових: термобілизну, засоби індивідуального захисту, прилад нічного бачення для батальйону «Черкаси». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Зібралося осіб п’ятнадцять від груп координаторів. Озвучили, що, хто і кому хотів би купити і передати, та скільки це коштуватиме. По групі від батальйонів «Сокіл» та «Азов», де грошима треба передавати, а не товарами, визначали суму по кількості волонтерів, залучених до акції. Інші групи активістів підтримали різні ідеї – про відновлення УАЗиків, закупівлю термобілизни тощо», – зазначила у коментарі Радіо Свобода організаторка Алла Юрковська.

За її словами, не всі віддруковані прапорці роздали під час акції. Загалом зібрали 199 тисяч 804 гривні, з яких більше трьох тисяч пожертвували ще до початку акції. Організатори підбили підсумки збору коштів у кожній школі, проте результати не будуть опубліковувати.

«Не оприлюднювали і не оприлюднимо, бо департамент освіти проти – не змагання ж. Але волонтерам та школам ми повідомляли їх результати та результати найближчих шкіл для порівняння», – пояснює Юрковська.

Патріотична акція «Замість квітів – допомога армії» – це ініціатива черкаських волонтерів. Під час урочистих лінійок 1 вересня школярі та їхні батьки мали змогу добровільно пожертвувати гроші на потреби української армії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ