В Чернівецькій області рятувальники та волонтери отримали необхідне спорядження для порятунку людей під час повені

В Чернівецькій області рятувальники та волонтери отримали необхідне спорядження для порятунку людей під час повені

11.09.14 17:10 0 687
За ініціативи Новоселицької районної державної адміністрації та підтримки Управління ДСНС України у Чернівецькій області у Новоселицькому районі діє міжнародний Проект підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут та проекту «Румунія – Україна – Республіка Молдова». Метою даного проекту є захист місцевого населення на території району, що потрапляє у зону підтоплення у разі повеней. Для цього в 10 населених пунктах та м. Новоселиця було створено групи волонтерів, які спільно з працівниками Управління ДСНС спільно протидіятимуть повені.

10 вересня в рамках міжнародного Проекту представники сільських рад, м. Новоселиця де діють волонтерські груп та рятувальники ДПРЧ-11 м.Новоселиця отримали необхідне спорядження для проведення рятувальних робіт. Рятувальники провели навчання волонтерів щодо дій на випадок виникнення повені, а також ознайомили учасників заходу із принципами роботи із спеціальним обладнанням.

Керівники проекту Світлана Скрикуляк відзначила: «Створення волонтерських груп, а головне наявність у них необхідного спорядження допоможе більш оперативніше реагувати на можливі надзвичайні ситуації, а, отже, можна буде попередити знищення матеріальних цінностей, а найважливіше – створити надійний захист людського життя. До складу волонтерських груп входять від 7 до 15 людей, які забезпечені всім необхідним спецодягом та обладнанням».

Даний проект також сприяє міжнародному співробітництву між українськими, румунськими та молдовськими партнерами, вивченню та перейняттю провідного європейського досвіду.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ