На Буковині дільничний разом із громадськими помічниками затримали злодія-рецидивіста

На Буковині дільничний разом із громадськими помічниками затримали злодія-рецидивіста

11.09.14 15:00 0 717
Правоохоронці та громадськість ганяли 36-річного зловмисника із Закарпаття по лісі, допоки той сам не здався.

Чоловік вже шість разів був судимий за майнові злочини. Він приїхав на Путильщину у пошуках наживи. Зловмисник ходив по селі, підбирав собі жертву. Дивився місцезнаходження будинку, шляхи відходу у разі провалу «операції». І таки обрав підходящий. Чоловік більше доби спостерігав за господарями: коли ті йдуть на роботу, коли повертаються, чи займаються опісля.

Вже наступного дня, як тільки господарі пороз'їжджалися по роботах, він шляхом віджиму метало-пластикового вікна проник всередину. В будинку брав все цінне, що на очі потрапляло: золоті вироби, гроші в сумі 18 тисяч гривень, навіть пістолет травматичної дії та набої до нього в кількості 16 штук. Загальна вартість викраденого – понад 34 тисячі гривень.

Зловмисник вже зібрався підніматися за наживою на другий поверх будинку, як почув, що під'їхав якийсь автомобіль. Виявилося, що господиня забула вдома документи, які терміново їй були потрібні. Чоловік із краденим добром виплигнув через вікно та почав тікати. Але його помітила жінка, котра й викликала правоохоронців.

Працівники Путильського райвідділу УМВС оперативно виїхали на місце події. В цей час неподалік знаходився дільничний інспектор міліції, який зібравши своїх громадських помічників, кинувся на пошуки зловмисника. Останній забіг у лісовий масив. Знання місцевості надало велику перевагу правоохоронцям та громадськості. За декілька хвилин втікача затримали у наявним краденим добром.

Чоловіка в порядку статті 208 Кримінального Процесуального кодексу України затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру у скоєння правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ