Лучани проводжали у зону бойових дій бійців батальйону територіальної оборони "Айдар"

Лучани проводжали у зону бойових дій бійців батальйону територіальної оборони "Айдар"

11.09.14 15:04 0 797
На Театральному майдані обласного центру зібралося багато лучан, аби провести у зону бойових дій на схід України бійців батальйону територальної оборони "Айдар".

Волинські бійці, які кілька місяців були в зоні АТО, перебували на лікуванні у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі, тепер знову вирушають боронити українську землю від нашестя ворогів. Побажати бійцям перемоги і щасливого повернення додому прийшов міський голова Микола Романюк. «Ви наші герої, наша гордість. Лучани знають кожного із вас особисто. Міська влада і громада стараються забезпечити вас усім необхідним для того, щоб ви могли дати відсіч ворогові», – сказав міський голова.

Командир роти "айдарівців" Ігор Лапін подякував луцькій громаді за матеріальну і моральну підтримку. Розповів про своїх побратимів, які пройшли нелегку дорогу від Майдану до «Айдару», адже над усе люблять свою Батьківщину, і шкода, що мусять її боронити зі зброєю у руках.

У нелегку дорогу благословили бійців священнослужителі кількох церков, вони разом з усіма присутніми помолилися за долю і волю України та щоб кожен із них повернувся живим і неушкодженим.

Висловити слова вдячності добровольцям за патріотичну позицію прийшли артисти Черкаського народного хору, які перебувають у Луцьку з гастрольною поїздкою. Вони подарували "айдарівцям" ікону Богородиці, яку привезли з Єрусалиму, як оберіг від усякої біди. А солістка хору заспівала молитву.

Зворушливо звучали напутні слова та побажання від ветеранів, дітей, жінок, матерів, які щиро вболівають за військовослужбовців, що перебувають у зоні бойових дій. Медичні працівники просили громаду не шкодувати коштів на ліки, яких не вистачає бійцям, що безпосередньо перебувають в АТО.

На завершення зустрічі усі заспівали духовний гімн українців «Червона калина». Цей патріотичний твір додав усім віри, що правда на нашому боці, а тому й перемога не за горами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Заява про наміри ПрАТ ...

КОМЕНТАРІ