На Житомирщині за добу правоохоронці вилучили понад тонни незаконно зібраного металобрухту

На Житомирщині за добу правоохоронці вилучили понад тонни незаконно зібраного металобрухту

11.09.14 17:30 0 626
Одразу два пересувних підпільних пункти прийому брухту чорного металу викрили працівники міліції у двох районах Житомирської області. Нині триває з'ясування усіх обставин у рамках досудового розслідування відповідних кримінальних проваджень.

У селищі Народичах працівники міліції зупинили «копійку» з причепом під керуванням раніше судимого 20-річного жителя Овруцького району. Під час огляду транспортного засобу у причепі було виявлено брухт чорного металу загальною вагою 250 кг та вантажні ваги. Під час спілкування з керманичем з'ясувалося, що останній скуповував металобрухт по населеним пунктам району. Проте жодних дозвільних документів на зайняття таким видом діяльності він не мав.

За таких обставин на місце зупинки автомобіля було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували факт порушення чинного законодавства. «Копійку» з підпільно зібраним вантажем доставили до райвідділку міліції.

А в Любарському районі правоохоронці зупинили автомобіль «Івеко» 33-річного хмельничанина, який устиг незаконно назбирати по місцевих жителях 780 кг брухту чорного металу. Під час перевірки дозвільної документації у чоловіка також не виявилося.

Тож автівку з незаконним вантажем вилучили до Любарського райвідділу міліції.

За обома фактами порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ч.1 ст.213 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальні провадження. За чинним кримінальним законодавством подібні дії караються значними штрафними санкціями або громадськими роботами.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Три космонавти з МКС ...

КОМЕНТАРІ