В Луцьку директор КП “Ласка” Богдана Новарчук зустрілися з Міністром екології Андрієм Мохником

В Луцьку директор КП “Ласка” Богдана Новарчук зустрілися з Міністром екології Андрієм Мохником

11.09.14 15:20 0 729
Нещодавно у Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася чергова зустріч директора комунального підприємства «Ласка» Богдани Новарчук.

Міністр екології Андрій Мохник відзначив ефективну роботу підприємства й пообіцяв сприяння у розвитку його діяльності. Проте, через суспільно-політичну ситуацію в державі цьогоріч профінансувати будівництво притулку у м. Луцьку не вдасться.

Андрій Мохник пояснив, “у зв'язку із тим, що на 2015 рік кошти з фонду Міністерства були розподілені між областями України, обласний фонд охорони навколишнього природного середовища збільшив фінансування природоохоронних заходів на місцях, зокрема й таких як будівництво притулків. Таким шляхом пішли у м. Харкові, де збудували притулок європейського типу за кошти обласного та міського екологічних фондів”.

Також Міністр екології розглянув пропозиції від президента АЗОУ (асоціація зоозахисних організацій України) Асі Серпінської щодо створення Центру при Міністерстві екології з вирішення питань з безпритульними тваринами, в основі якого лежить стратегія і досвід м. Луцька.

Варто відзначити, що досвід, започаткований у м. Луцьку, уже перейняли такі міста, як Славута, Дніпродзержинськ, Суми, Чернівці, Рівне. Колеги з сусідніх міст телефонують до директора КП «Ласка», звертаючись за допомогою і консультацією у вирішенні проблеми з безпритульними тваринами. Приїздять на навчання щодо стерилізації тварин до лікаря ветеринарної медицини комунального підприємства «Ласка» Сергія Вознюка. Проходять практику відлову тварин з бригадою відлову підприємства.

Директор КП «Ласка» постійно звітує Міністерству екології та природних ресурсів щодо зменшення чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Луцьку. Надає звіти, відео та фотоматеріали. Розробляє нові проекти спільно з АЗОУ для покращення роботи у сфері усіх тварин – домашніх, безпритульних дрібних тварин, також у сфері сільськогосподарських, диких та циркових.

Також свою підтримку директору КП «Ласка» у роботі з тваринами висловлив Герд Фішер – засновник німецького притулку для тварин у м. Одеса.

КП “Ласка”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ