Рятувальники доставили вже більше 2 тис. тонн гуманітарної допомоги для людей зі Сходу України – Сергій Бочковський

Рятувальники доставили вже більше 2 тис. тонн гуманітарної допомоги для людей зі Сходу України – Сергій Бочковський

11.09.14 17:45 0 642
“Державна служба України з надзвичайних ситуацій постійно опікується питанням надання гуманітарної допомоги мешканцям східних регіонів України, які тимчасово проживають в інших областях. Починаючи з 6 липня рятувальники доставили на Схід України більше 2 тис. тонн гуманітарної допомоги: продукти харчування, набори добових пайків, питна вода, предмети першої необхідності, засоби особистої гігієни, одяг та медикаменти. Крім того, ми постійно співпрацюємо з міжнародними організаціями, які також надають гуманітарну допомогу для українців, а рятувальники доставляють ці вантажі у різні регіони ”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що 10 вересня рятувальники, спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні, доставили для людей зі східних регіонів України чергову допомогу від Фонду Народонаселення ООН - майже 5400 гігієнічних наборів, до яких входять миючі засоби та засоби особистої гігієни як для жінок, так і для чоловіків.

“Одна машина з вантажем була доправлена рятувальниками на Західну Україну, а саме в 10 областей, в яких наразі проживають люди. Інші дві машини прибули спочатку до Полтави, де рятувальники розвантажили частку допомоги – 635 гігієнічних наборів, які отримають мешканці Донбасу. Далі вантажівки попрятували до Луганської області, у якій рятувальники розвантажили 1110 наборів. Також гуманітарна допомога була доставлена і в окремі міста Луганської області - до Сватова 500 наборів, 139 наборів до Лисичанська та 1709 наборів – до Щастя. Ці набори отримають ті люди, які дійсно її потребують і такі вантажі продовжуватимуть надходити до різних регіонів України, аби кожен мешканець Донбасу мав все необхідне”, - повідомив Голова Служби.

Нагадаємо, 8 вересня з Києва вирушило три вантажівки з гуманітарною допомогою для переселених людей. Раніше, 3 вересня, рятувальники вже доставили 19 тис. гігієнічних наборів від Фонду Народонаселення ООН на Схід України. Українцям допомагають також представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO), Управління з координації гуманітарних питань ООН (UNOCHA) та Дитячого фонду ООН (UNICEF). Загалом, від міжнародної спільноти до України вже доставлено більше 445 тонн гуманітарної допомоги.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ