Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області пройшов навчально-методичний семінар з питань надання екстреної психологічної допомоги вимушеним переселенцям та адаптації їх до нових життєвих реалій

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області пройшов навчально-методичний семінар з питань надання екстреної психологічної допомоги вимушеним переселенцям та адаптації їх до нових життєвих реалій

11.09.14 17:34 0 681
10 вересня в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області пройшов навчально-методичний семінар “Надання екстреної психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій, подій та їх наслідків, надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу та півдня України”. Захід був ініційований психологами Управління, а його основні завдання - визначити порядок залучення та функції психологів служб області при наданні допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій, внутрішньо переміщеним особам зі сходу та півдня України, підвищити професійний рівень практичних психологів у сфері забезпечення психологічного захисту населення при надзвичайних подіях, обмінятися практичним досвідом роботи з питань оперативного реагування у схожих випадках.

У навчально-методичному семінарі взяли участь психологи силових структур, благодійних та волонтерських організацій, обласного центру практичної психології та соціальної роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, медичних закладів, а також кваліфіковані лікарі-педіатри.

Учасників семінару привітав начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький. Він подякував усім, хто відгукнувся на запрошення взяти участь в заході та підкреслив виключно важливу роль фахової роботи психологів за теперішніх життєвих реалій.

На семінарі обговорювалися і визначалися найбільш дієві та вдалі форми, методи психологічної допомоги вимушеним переселенцям, військовослужбовцям, що повернулися з зони антитерористичної операції, актуальні питання їхнього медично-психологічного супроводу.

Підсумовуючи роботу семінару, усі присутні зійшлися на тому, що для досягнення найкращих результатів потрібно залучати для цієї роботи якнайширше коло фахових спеціалістів, частіше проводити зустрічі та обмінюватися досвідом.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Чернігівщина: обережно - ...

КОМЕНТАРІ