У Львові мешканці гуртожитків пікетували парламент, вимагаючи захистити їхнє конституційне право на житло

У Львові мешканці гуртожитків пікетували парламент, вимагаючи захистити їхнє конституційне право на житло

11.09.14 16:59 0 775
Мешканці гуртожитків з усієї України організували пікетування Верховної Ради України, аби привернути увагу суспільства до порушень їхніх конституційних прав на житло. Головною вимогою учасників акції було негайно включити в порядок денний сесії парламенту та підтримати зміни до пункту 3 розділу VIII Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків". Про це 10 вересня 2014 року повідомив депутат Львівської міської ради свободівець Василь Горон.

Як розповів свободівець, лейтмотивом змін законодавства є не тільки продовження мораторію на відчуження гуртожитків, окрім передачі у власність територіяльних громад, але й урахування рекомендацій парламентських слухань на тему: "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків: проблеми та шляхи їх вирішення", що відбулися 21 травня 2014 року.

"Мільйон громадян України, які проживають у гуртожитках, вкрай стривожені ситуацією довкола продовження мораторію щодо відчуження гуртожитків, термін якого спливає 8 вересня цього року. Байдужість і цинічне ставлення більшості народних депутатів до цієї нагальної проблеми мешканців, які проживають у 761 гуртожитку державної власності та 654 гуртожитках приватної власності по всій країні, змушує нас вийти до Верховної Ради та відстоювати їхнє законне право мати власне помешкання, власний дах над головою", – зазначив Василь Горон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Слухоманія №129
Наступна новина: В Луцьку урок мужності

КОМЕНТАРІ