Правоохоронці Львівщини за час проведення третьої хвилі мобілізації порушень під час вручення повісток громадянам - не зафіксували

Правоохоронці Львівщини за час проведення третьої хвилі мобілізації порушень під час вручення повісток громадянам - не зафіксували

11.09.14 17:19 0 719
За час проведення третьої черги часткової мобілізації жодних фактів порушень під час вручення повісток громадянам, працівники міліції не зафіксували.

З метою підтримання обороноздатності держави та завершення проведення антитерористичної операції указом Президента України від 21.07.2014 року №607/214 на території держави проводилася третя черга часткової мобілізації населення. В умовах, які склались на території Львівської області почастішали випадки ухилення від постановки та військовий облік та проходження військової служби.

ГУМВС України у Львівській області було скеровано в територіальні міськрайоргани внутрішніх справ області доручення згідно якого дільничні інспектори міліції забезпечували охорону громадського порядку під час проведення спільних з органами самоврядування та комісарами територіальних військових комісаріатів заходів щодо вручення повісток особам, які, згідно із Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» підпадають призову на військову службу.

За час проведення третьої черги часткової мобілізації жодних фактів порушень під час вручення повісток працівники міліції не зафіксували.

Також, за період проведення вказаних заходів по матеріалах надісланих з територіальних військкоматів відкрито 40 кримінальних проваджень за ст. 336 КК України по яких на даний час триває досудове розслідування.

Крім цього дільничні інспектори міліції відвідуючи помешкання громадян виявляють чоловіків, які прибули на проживання зі східних областей держави з якими проводять профілактичні бесіди, під час яких наголошують про необхідність протягом семи днів стати на військовий облік до районних військкоматів, одночасно роз'яснюють, що у разі ухилення від постановки на військовий облік останні будуть притягнуті до адміністративної (ст. 210 КУпАП) чи кримінальної відповідальності (ст. ст. 336, 337 КК України). Вказана інформація надається до районних військкоматів.

Робота в даному напрямку перебуває на контролі ГУМВС України у Львівській області.

Довідкова інформація:

Згідно п. 64 «Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», оповіщення громадян про призов на строкову військову службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів і повістками, врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності. У необхідних випадках повістки можуть вручатися громадянам безпосередньо за місцем їх проживання.

За ігнорування повістки, нез'явлення у військкомат та ухилення від військової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Адміністративна відповідальність передбачена ст. 210 та 210-1 КУпАП. Зокрема ст. 210 КУпАП, стосується порушення військовозобов'язаним законодавства про військову службу в мирний час та передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 119 грн.), за повторне порушення накладається штраф розміром від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн.)

Ст. 210-1 КУпАП, передбачає відповідальність за порушення законодавства про мобілізаційну підготовку та мобілізацію тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 17 до 54 грн.) і на посадових осіб - від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян( від 119 до 170 грн.).

Повторне протягом року вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 54 до 119 грн.) і на посадових осіб - від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян( від 170 до 255 грн.).

Відбуття покарання не тягне за собою звільнення від виконання обов'язку, внаслідок не виконання якого накладено покарання.

Згідно ст. 235 КУпАП розгляд по вище зазначених адміністративних матеріалах покладено на військові комісаріати.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами ВДІМ УГБ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі офіційно
Наступна новина: Школи Львівщини готові до ...

КОМЕНТАРІ