Житомирські жінки закликали росіянок стати на захист миру

Житомирські жінки закликали росіянок стати на захист миру

11.09.14 15:11 0 641
Увечері на майдані ім. С. П. Корольова в обласному центрі зібралося кількасот житомирян. Усі вони прийшли підтримати акцію українських матерів, які зверталися до російських жінок із проханням зупинити війну, захистити мир і зберегти життя своїх чоловіків та синів.

«Наша мета – бути почутими матерями, жінками, громадянами Росії. Ми не хочемо, щоб гинули ні їхні, ні наші діти. Закликаємо росіянок до миру та припинення війни. Ми два слов'янських народи, яким ця війна не потрібна», – зауважила учасниця акції, член громадської організації «Матері Майдану» Вікторія Артеменко.

Відео- та фотозвіти про проведену акцію будуть опубліковані у мережі Інтернет, щоб росіянки мали змогу їх побачити і зробити свої висновки. Після поширення матеріалів про цей захід організатори очікують відповіді від жінок Росії.

Вікторія Артеменко запевняє, що ця акція була організована за покликом серця українських матерів і жінок. Адже більше немає сили спостерігати за тим, як гинуть хлопці.

Учасники акції в руках тримали плакати з такими написами: «Ми хочемо, аби народжувалися діти», «Дяді-солдати, не стріляйте», «Не залишайте нас без батьків», «Врятуйте ваших синів», «Не вбивайте Україну», «Нам потрібен мир. Ми всі за мир». Це основні меседжі до росіянок.

Акція житомирських жінок не залишала байдужими навіть перехожих, які зупинялися, аби теж долучитися до цієї ініціативи. Кожен бажаючий мав змогу висловитися та звернутися до громадян Росії. Так, житомирянка, котра просто йшла повз, не змогла бути осторонь і попросила дати їй слово.

Олена Мігульова розповіла, що її діти та онуки записалися добровольцями до української армії, і захищають Батьківщину. Але воюють зі своїми ж рідними, які є громадянами Росії. Вона запевняє, що суспільство у сусідній державі не розуміє, що насправді відбувається, їм не дають змоги почути правду. Тому українці повинні звертатися до росіян та закликати їх до миру.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ