Чернігів не пасе задніх у наданні муніципальних послуг

Чернігів не пасе задніх у наданні муніципальних послуг

11.09.14 14:54 0 638
9 вересня в Чернігові презентовано результати моніторингу надання окремих муніципальних послуг, зокрема послуг міських пасажирських перевезень та послуг водопостачання й водовідведення в нашому місті та інших регіонах України, що тривав із березня місяця.

Як повідомила представниця Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Піддубна, проект мав на меті відпрацювати модель громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування з надання муніципальних послуг.

Серед досягнень відзначено оперативність і повноту надання відповідей структурними підрозділами та комунальними підприємствами міської ради на інформаційні запити. Позитивним у пасажирських перевезеннях названо відповідність потребам пасажирів кількості транспортних засобів, обладнаних зупинок, оновлення інформаційних стендів на маршрутах. Основними недоліками визначено порушення графіків руху в години «пік», неналежне обладнання кінцевих зупинок, малоінформативні графіки руху, розміщені на зупинках.

Щодо водопостачання, то комунальне підприємство «Чернігівводоканал» визначене одним із кращих по Україні, особливо за якістю води. Підприємство має власний достатньо наповнений сайт, працює в цілодобовому режимі, демонструє позитивну динаміку зменшення аварій у мережах, зниження енерговтрат. Рекомендації за результатами моніторингу: поєднувати капітальний і поточний ремонт дорожнього покриття з ремонтом системи водопостачання і водовідведення, активізувати встановлення приладів обліку, створення паспортів водопостачання і водовідведення по кожному будинку.

Крім того, учасники зібрання обговорили питання обґрунтованості збільшення тарифів на дані послуги, підвищення якості послуг, а також створення національної системи моніторингу наданих муніципальних послуг.

Проект «Запровадження громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування Дніпропетровської, Тернопільської та Чернігівської областей з надання муніципальних послуг» реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва Світового банку в Україні. Проект реалізується Дніпропетровським координаційно-експертним центром з питань регуляторної політики. Партнером проекту в Чернігівській області виступає Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: у закладах ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ