Рятувальники Чернігівщини відпрацьовують приватний житловий сектор громадян

Рятувальники Чернігівщини відпрацьовують приватний житловий сектор громадян

11.09.14 17:18 0 610
На Чернігівщині спостерігається збільшення пожеж у приватному житловому секторі. Основною причиною цьому є власна необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення та електрогосподарства. Незабаром розпочнеться осінньо-зимовий період, під час якого ситуація з пожежами набуває особливої гостроти.

З огляду на це, обласним Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій та підпорядкованими підрозділами вживаються відповідні практичні заходи.

10-го вересня рейдовою бригадою співробітників проведено профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору на території села Сибереж Ріпкинського району, де у цьому році спостерігається зростання кількості пожеж. В ході роботи особлива увага приділялась помешканням громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин тощо. Під час подвірних обходів рятувальники разом із представниками виконавчого комітету сільської ради перевіряли стан приладів опалення та електромереж, вказували на наявні протипожежні недоліки, проводили інструктажі, під час яких роз’яснювали основні правила безпечної поведінки у побуті та вручали відповідні пам’ятки і листівки.

Слід зазначити, що такі практичні відпрацювання проводяться по всій території області і направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог правил безпеки у побуті, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них.

Юрій Аникієнко,

заступник начальника управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі офіційно

КОМЕНТАРІ