У Рівненській області під час реконструкції перинатального центру посадовці завдали збитки державі на 1,6 млн грн

У Рівненській області під час реконструкції перинатального центру посадовці завдали збитки державі на 1,6 млн грн

11.09.14 16:28 0 700
Органи прокуратури Рівненщини продовжують виявляти правопорушення у діяльності чиновників колишньої влади під час процедур державних закупівель та розпоряджання бюджетними коштами.

Так, встановлено, що посадові особи Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації включили в комплекс робіт з реконструкції у 2012 році комунального закладу «Обласний перинатальний центр» виготовлення та встановлення вікон із товщиною армування, що не відповідає вимогам державних стандартів.

Внаслідок таких неправомірних дій державі завдано збитків на суму 1,6 млн грн., якими оплачено з державного бюджету виконані роботи.

Прокуратурою Рівненської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомив заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Він поінформував, що у поточному році прокуратурою Рівненщини виявлено низку подібних злочинних схем під час розпоряджання та використання бюджетних коштів.

«Факти розтрати значних сум було виявлено під час будівництва наступних об'єктів соціальної інфраструктури: центральна районна лікарня у селищі Рокитне, освітньо-культурний комплекс в селі Мульчиці Володимирецького району, спортивний зал школи у селі Людинь Дубровицького району, очисні споруди у селищі Млинів», - розповів Андрій Боровик та додав, що за усіма такими фактами триває досудове розслідування.

«Всього ж у 2014 році під час прокурорських перевірок у сфері бюджету на Рівненщині виявлено 6 кримінальних правопорушень, збитки у яких склали понад 6,7 млн грн., за порушення порядку організації державних закупівель до відповідальності притягнуто 37 посадових осіб, вжитими заходами реагування попереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму 14 млн грн.», – підсумував прокурор.

Питання розпорядження бюджетними коштами та їх використання знаходяться на постійному контролі органів прокуратури Рівненської області. Перевірки на цьому напрямі тривають.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери викрили ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ