У Тернополі відбудеться свято велосипедного спорту

У Тернополі відбудеться свято велосипедного спорту

11.09.14 15:23 0 653
Всеукраїнські велосипедні перегони пам'яті тернополянина, майстра спорту Володимира Філіпенка проходитимуть у Тернополі з 12 по 14 вересня. Цього року такі змагання є ювілейними, оскільки проводитимуться вже двадцятий рік поспіль. Як повідомив голова обласної Федерації велоспорту Олександр Бірюков, участь у них візьмуть найсильніші спортсмени України серед юнаків та дівчат.

Програма є традиційною і включатиме групові та індивідуальні перегони на час, які проведуть 12-13 вересня на Чернівецькому шоссе, та перегони «Критеріум», що 14 вересня відбудуться у Тернополі, вулицями Замковою та Листопадовою (старт о 12 годині біля готелю «Тернопіль»).

За словами Олександра Бірюкова, складовою спортивного свята стане велопробіг для аматорів велоспорту, присвячений 120-річчю першого велопробігу на Галичині, який у 1884 році проходив за маршрутом Тернопіль-Великі Бірки. До речі, до цього пробігу, який повторить маршрут 120-річної давнини, мають можливість долучитися усі шанувальники велоспорту. Старт його передуватиме перегонам «Критеріум», відтак, відбудеться 14 вересня, о 12 годині біля готелю Тернопіль.

Організаторами заходу виступили управління з питань фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА, управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради, Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», Тернопільський обласний осередок Федерації велоспорту України, Тернопільське обласне відділення НОК України, Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Головний суддя Всеукраїнських велосипедних перегонів пам'яті Володимира Філіпенка - суддя національної категорії Михайло Музика з міста Дубно. В складі суддівської колегії – п'ятеро суддів національної категорії та один – міжнародної категорії.

Додамо, що Володимир Філіпенко, на честь якого вже вдвадцяте Тернопіль прийматиме змагання з велоспорту, був першим майстром спорту з велосипедного спорту на Тернопільщині, норматив виконав у 1956 році, а також ставав неодноразовим чемпіоном України; за час роботи тренером підготував близько двадцяти майстрів спорту. Змагання на честь Володимира Філіпенка проводяться з ініціативи його друзів і колишніх вихованців.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ