Тернопільська область: психологи Управління ДСНС України у Тернопільській області провели практичне заняття в судово-медичному морзі

Тернопільська область: психологи Управління ДСНС України у Тернопільській області провели практичне заняття в судово-медичному морзі

11.09.14 18:06 0 825
Загальною метою різноманітних видів підготовки спеціалістів ДСНС України є забезпечення умов для ефективного формування і розвитку професійно важливих якостей спеціалістів, створення умов для збереження психічного та фізичного здоров'я, а також збільшення професійного довголіття.

Практична спрямованість знань з психологічної підготовки формує у майбутніх працівників відповідні професійно-важливі психологічні якості, психологічну стійкість до різного роду життєвих ситуацій.

Особлива увага приділяється формуванню високої психологічної стійкості працівників до різного роду стресових ситуацій, що виникають при виконанні ними службових обов’язків. При роботі в осередку надзвичайної ситуації на рятувальників нерідко діють негативні чинники, що мають велике психоемоційне навантаження: їм часто доводиться зустрічатися й з людськими стражданнями, й проводити евакуацію тіл загиблих, й багато іншого – тому, без спеціальної підготовки, дія стрес-факторів може відповідним чином позначатися не лише на виконанні поставлених завдань, але й на психологічному благополуччі працівників в цілому.

Особливі умови роботи в осередку надзвичайної ситуації, зокрема, евакуація тіл загиблих, є одним з негативних чинників, які характеризують роботу рятувальників.

В рамках навчання слухачів навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області психологами Управління ДСНС в області та викладачами навчального пункту 11 вересня було проведено практичне заняття в судово-медичному морзі. Де була проведена судово-медична експертиза тіла чоловіка, що помер при нез'ясованих обставинах. Майбутнім рятувальникам на наглядному прикладі були продемонстровані ознаки біологічної смерті. Детально описавши зовнішні ознаки смерті, лікар-експерт дослідив окремі органи та частини тіла трупа.

Проведення даного практичного заняття допоможе фахівцям, які здобувають складну, але дуже важливу для людей професію "пожежного-рятувальника" загартувати їх емоційний та психічний стан, надасть можливість наблизити їх до максимально реальних ситуацій під час виконання службових обов'язків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в ...
Наступна новина: У Франції відбудеться ...

КОМЕНТАРІ