Тернопілля: у закладах освіти краю увічнюють пам`ять про Героїв «Небесної сотні» та загиблих в АТО

Тернопілля: у закладах освіти краю увічнюють пам`ять про Героїв «Небесної сотні» та загиблих в АТО

11.09.14 14:54 0 730
Пам`ять випускників навчальних закладів Тернопільщини, які загинули під час Революції Гідності та в зоні проведення Антитерористичної операції, відстоюючи демократичні цінності, незалежність і територіальну цілісність України, вшановують та увіковічноюють у закладах освіти краю.

З ініціативи патріотичних організацій, педагогічних колективів, учнів, студентів, батьків, громадськості тут встановлюють меморіальні дошки, пам`ятні знаки. Імена новітніх Героїв присвоюють навчальним закладам, скверам, алеям.

Уже встановлено меморіальні дошки у відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут» - Устиму Голоднюку, у Дунаївській ЗОШ І-ІІІ ст. Кременецького району - Олександру Капіносу; у Травневській ЗОШ І-ІІ ст. Збаразького району - Назару Войтовичу. Пам'ятний куток Назару Войтовичу відкрили у Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі та Віктору Семчуку - Теребовлянській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, повідомили в депаратаменті освіти і науки Тернопільської облдержадмністрації.

На честь Героїв «Небесної сотні» висадили алеї студенти та викладачі Тернопільського національного економічного університету та Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого.

Пам'ятний камінь із меморіальною таблицею Героям Майдану встановили у Заліщицькому аграрному коледжі, а в Тернопільському центрі професійно-технічної освіти та Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя - пам'ятні знаки Героям Небесної сотні.

Ім`я Олександра Капіноса присвоїли Дунаївській ЗОШ І-ІІІ ст. Кременецького району.

«Я переконаний, що краще, ніж будь-які підручники, може навчити приклад новітніх Героїв, наших сучасників, - наголосив директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадмністрації Любомир Крупа. – Їхня жертовність і патріотизм - дороговказ у житті кожного школяра і студента. У закладах освіти формується нове покоління, тут закладається фундамент нової нації. А для того, щоб він був міцним, треба знати правдиву історію та розуміти ціну, яку заплатили наші Герої, за мир і незалежність».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ