Міліціонери викрили тернополянина, який "варив" і продавав "амфетамін"

Міліціонери викрили тернополянина, який "варив" і продавав "амфетамін"

11.09.14 16:27 0 701
Давно побутує жарт нібито за підказками Інтернету можна будь-що змайструвати. Його істинність підтвердив 31-річний житель Тернополя, який, за інструкцією із Всесвітньої мережі спромігся виготовити«амфетамін». Саморобний наркотик чоловік збував наркозалежним. «Дохімічився» спритник до того, що відносно нього відкрито кримінальне провадження, кваліфіковане частиною 3 статті 307 ККУ.

Як з'ясували співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків обласного управління міліції, практикуватися у «варінні» психотропної речовини підозрюваний почав ще торік у вересні. Тоді на одному з веб-сайтів натрапив на покроковий рецепт виготовлення «амфітаміну». Будучи профаном у хімії, чоловік все ж таки вирішив спробувати «приготувати» порошок самостійно.

Все необхідне обладнання і реактиви тернополянин придбав у Львові. Подбав також і про місце для майбутньої нарколаборторії. Оскільки мешкав із батьками в одному з сіл Тернопільського району, аби не викликати підозри у родичів, винайняв квартиру в обласному центрі. Відтак взявся до справи.

Хімік-самоучка розповів правоохоронцям, що «варив» на наркотик на електричній комфорці, охолоджував у морозильній камері, сушив на підвіконні, а подрібнював у кавомолці. Словом, для справи, м'яко кажучи, небуденної, використав звичайні побутові прилади. Не зважаючи на кустарні умови виробництва, продукт отримав досить високої якості. Першу «пробу» зняв сам, а переконавшись, що біла речовина є дійсно «амфетаміном» і приносить очікуваний ефект, почав шукати клієнтів на такий «хенд-мейд». Відтак, маючи легальний бізнес, підозрюваний організував ще один – тіньовий і, варто сказати, досить успішний.

- «Амфетамін» власного виробництва фігурант провадження збував у Тернополі наркозалежним, - повідомив начальник ВБНОН Володимир Строїч. – Про місце зустрічі, кількість і ціну товару продавець і клієнти домовлялися по телефону.

За місяць на наркотиках зловмисник заробляв від 20 до 30 тисяч гривень - стільки в середньому коштують 100 грамів «білої смерті». Вражає, але 100 г «амфетаміну» - це півтисячі доз і, як не прикро, десятки загублених життів.

- Днями, згідно ухвали суду співробітники ВБНОН обласного управління міліції спільно з СБНОН Тернопільського райвідділу міліції провели обшук у помешканні підозрюваного, - розповів Володимир Строїч. – У нього виявили і вилучили пробірки, колби, кавомолку, вакуумний насос, декілька пакетів і поліетиленових каністр, наповнених речовиною білого кольору, тару із хімікатами та ще цілу низку знарядь, які чоловік використовував у виробництві наркотику.

Дії тернопільського хіміка-самоучки міліціонери кваліфікують частино 3 статті 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині чоловік ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ