Хмельницькі міліціонери — власники рідкісних груп крові поділилися нею з пораненими в зоні АТО (+)

Хмельницькі міліціонери — власники рідкісних груп крові поділилися нею з пораненими в зоні АТО (+)

11.09.14 15:30 0 667
Працівники управління МВС України в Хмельницькій області здали для поранених в АТО військовослужбовців та громадян кров рідкісних груп. Про катастрофічну нестачу крові з мінусовим резус-фактором йшлося у зверненні дирекції Хмельницької обласної станції переливання крові.

Взяти участь у такій доброчинній акції зголосилося кілька сотень міліціонерів, лікарям навіть довелося частині відмовити, оскільки медики фізично не могли впоратися з таким раптовим напливом донорів.

Завдяки такій ініціативі людей у погонах місцевий банк крові вдалося суттєво поповнити вкрай необхідними «мінусовими» групами, в тому числі і четвертою з мінусовим резус фактором, яка вважається досить рідкісною.

Начальник сектору юридичного забезпечення УМВС Володимир Мержук — власник саме такої рідкісної групи крові.

— Не можу стояти осторонь і здаю кров для того, щоб вона врятувала хоча б одне життя. Дізнавшись, що у мене рідкісна група крові, колеги запропонували стати донором, і я без вагань погодився. Лікарі повідомили, що можна здавати кров кожних два місяці. Я готовий прийти ще раз і знову здати кров, — говорить Володимир Петрович.

Керівник обласного управління міліції Олександр Розізнаний теж не вперше виступає у якості донора, тому ініціативу своїх підлеглих схвалює та підтримує особистим прикладом.

— Працівники міліції вже неодноразово здавали кров, роблячи таким чином ще один внесок у перемогу на Сході. Це все робиться добровільно. Скільки необхідно буде — стільки будемо здавати, — говорить Олександр Григорович.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортсмени «Інваспорту» ...
Наступна новина: Правоохоронці проводять ...

КОМЕНТАРІ