У Львові представили книгу Андрія Цаплієнка – про те, що імперію відродити неможливо

У Львові представили книгу Андрія Цаплієнка – про те, що імперію відродити неможливо

12.09.14 08:41 0 635
На Форумі видавців у Львові відбулася презентація книги журналіста, режисера-документаліста Андрія Цаплієнка «Імперія чотирьох сторін» – це історія про Латинську Америку, але вона, за словами самого автора, перегукується із сучасними подіями і зазіханням Росії на українську територію.

Як передає кореспондент , модератором презентації виступив журналіст та історик Олексій Мустафін. Сам Цаплієнко участь у заході взяв дистанційно – за допомогою телефонного зв’язку, оскільки зараз перебуває у Маріуполі, де знімає репортаж про підготовку міста до оборони.

«Це як перша закоханість міста в Україну. Здається, що жителі вперше зрозуміли, що вони українці, і їм це подобається. Тут дуже багато національної символіки і піднесений настрій», – поділися він враженнями про Маріуполь.

Також Цаплієнко розповів, що ідея написати книжку виникла в нього у Південній Америці під час ралі Париж-Дакар. Там він пообіцяв своєму другу – гонщику Вадиму Нестерчуку – написати про нього. І коли невдовзі Нестерчук загинув в Аравійській пустелі, журналіст вважав своїм обов’язком виконати цю обіцянку.

Книжка має дві сюжетні лінії – перша про падіння імперії інків, а друга – про сучасність. І ці лінії перетинаються. «Фабулою роману був пошук скарбів інків, яких наразі ще так і не знайшли... Але одним із ідейних поверхів цієї книжки є роздуми про те, чи взагалі можна відродити імперію. І це дуже перегукується з теперішнім часом. Як уже не раз доводила історія, кожна імперія йде до свого розпаду, відновлювати її – марна справа. І всіх нас, українців, цей факт дуже тішить», – заявив Цаплієнко.

Також він охарактеризував головного героя – Вадима Нестерчука, якому присвячена книга: «Уявіть людину, дух якої сильніший за тіло. Така людина просто мусить стати літературним героєм. Вадим завжди був дуже патріотичною людиною. На змаганнях він завжди, у порушення регламенту, виїжджав під великим українським прапором. Він хотів створити національну українську команду».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбулася координаційна ...
Наступна новина: 10-й батальйон ...

КОМЕНТАРІ