На Буковині дві парафіяльні громади перейшли до Київського патріархату

На Буковині дві парафіяльні громади перейшли до Київського патріархату

12.09.14 09:23 0 722
Одразу дві парафіяльні громади з буковинських сіл Кибаки та Міліїво перейшли з підпорядкування Московського до Київського патріархату. За таку зміну у селах проголосувало більш ніж 90% місцевих жителів.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00).

Про перехід від Московського патріархату до Київського містяни почали говорити ще на початку революційних подій. Відтак, у селах Кибаки та Міліїво люди розпочали збирати підписи й проводити опитування. Його результати показали, що понад 90% місцевого населення хочуть перейти у підпорядкування Київському патріархату.

«Дуже часто люди звертаються до священиків, щоб вони помолилися за воїнів, але представники Московського патріархату їм відмовляють. Більше того, духівники осуджують їх і кажуть, що події в Україні – це не є захист Батьківщини, а братовбивча війна. Відтак, свідомо, майже стовідсотково народ вирішив перейти до Київського патріархату», – зазначає протоієрей Микола Зозуля.

Варто зазначити, що у єпархії Української православної церкви Московського патріархату журналістам телеканалу ZIK відмовилися дати коментарі з цього приводу. Мовляв, нині немає людини, котра б такі дії громади пояснила. Тим часом, уже цієї неділі у церквах обох сіл відспівуватимуть Службу Божу священики Української православної церкви Київського патріархату.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині до ...

КОМЕНТАРІ