Книга «Львів, львів’янки, любов» мандрує Європою

Книга «Львів, львів’янки, любов» мандрує Європою

12.09.14 13:17 0 624
11 вересня, на 21. Форумі видавців у Львові презентували антологію «Львів, львів'янки, любов». Хоча книга побачила світ цього літа, вона вже «мандрує» різними країнами Європи.

Про це повідомила письменниця, упорядник книги Оксана Думанська, інформує кореспондент IA ZIK.

На презентації зібралися авторки історій, які увійшли до книжки. Кожна з них поділилася враженнями та привітала присутніх. Зокрема, Оксана Думанська зазначила: «Я рада, що ця книга вийшла за межі України: вона є в Італії, Греції, Ірландії, думаю, і в Польщі. Я би хотіла, щоб вона колись зазвучала іноземною мовою».

Також вона розповіла, що ця книга задумувалася бути написаною про Львів з любов’ю; написаною не лише про кохання, а й про любов. Написаною про Львів, який любить автор і який любить автора. «Мені хотілося, щоб про Львів написали саме люди, які приїхали сюди, і місто їм відповіло взаємністю», – зауважила письменниця.

Авторки, багато з яких свого часу з’їхалися до Львова з різних куточків України і стали вже справжніми львів’янками, розповіли про свою любов до прадавнього міста та висловили теплі привітання.

Поетеса, перекладач Катя Міхаліцина наголосила: «Ключовим словом у книзі є дійсно не кохання, а любов, про яку ми часто забуваємо. Любов набагато глибша і набагато важливіша у певному сенсі. Тому ця книжка про любов до різного Львова».

А письменниця Оксана Кришталева поділилася: «Я довго думала, що для мене є Львів. Дійшла висновку, що Львів – це міфічний звір, дуже гарний, екзотичний і дуже небезпечний. Кожен хоче принаймні погладити його. Напевно, письменники належать до тих охочих, хто прагне його приручити. Але Львів не кожному дається. Мабуть, найцікавіше – залишитися не господарем цього міста, а бути маленькою його частинкою».

Нагадаємо, нова антологія «Львів, львів’янки, любов» вийшла у видавництві «Піраміда». Одинадцять авторок, що «вибрунькувалися на родовому дереві Міста, яке люблять», відтворюють на сторінках книги образ свого, особливого Львова – з його історією, іменами, вуличками, кам’яницями. Гортаючи їх, місто можна відчути на дотик, а ще – безповоротно закохатись у Львів.

Усі авторки, де б вони зараз не мешкали, так чи інакше пов’язані зі Львовом. Тексти третини із них – дебют.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі перед ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ