Фільц: Через війну все більше українців звертаються до психотерапевтів з відчуттям тривоги

Фільц: Через війну все більше українців звертаються до психотерапевтів з відчуттям тривоги

12.09.14 08:23 0 693
Через війну в Україні зросла кількість людей, які звертаються до психотерапевтів з відчуттям тривоги. Дуже часто ці відчуття проявляються у тілесних хворобах.

Про це 10 вересня на прес-конференції повідомив головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні Олександр Фільц.

«Більше людей звертається, ніж середньостатистично. Я не можу сказати, що якось збільшилася кількість очевидних та явних хвороб від нинішніх подій. Стресових розладів є більше, але практика показує, що люди звертаються за фаховою допомогою тільки на фінальних етапах переживання, до того часу намагаються самі давати раду.

Відчутно збільшилася кількість людей, які приходять з тривожними компонентами розладу, коли нема конкретно страху, а є відчуття того, що може бути біда. І ця тривога дуже часто має різні тілесні прояви – серцебиття, тиск, больові синдроми», – повідомив Фільц.

Психотерапевт Олена Добротняк зауважила, що відповідно до статистики 70% людей, які пережили стрес, справляються самотужки. Тільки 30% людей мають постсимптоматичний стресовий розлад.

«Не кожна людина, яка пережила дуже серйозні події – побувала під обстрілом чи вимушена була переселитися, чи втратила близьку людина, обов’язково буде мати постстресові розлади», – додала вона.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Відбулася координаційна ...

КОМЕНТАРІ