Психотерапевт: Сім’ям загиблих бійців легше пережити горе, коли є небайдужість суспільства

Психотерапевт: Сім’ям загиблих бійців легше пережити горе, коли є небайдужість суспільства

12.09.14 09:02 0 703
Сім'ям постраждалих та загиблих на Донбасі бійців легше пережити своє горе, коли вони відчувають небайдужість та підтримку громадянського суспільства.

Про це 10 вересня на прес-конференції повідомила психотерапевт Олена Добротняк.

«Сім’ям загиблих легше, коли відчувають небайдужість та неформальний підхід до їх проблем, підтримку громадянського суспільства та інформаційну підтримку», – зазначила О.Добротняк.

Вона наголосила, до дезінформація з благими намірами шкодить набагато більше, ніж гірка правда.

«Часом говорять про дезінформацію з благими намірами – щоб не турбувати людей. Всім відомо, коли випливає неправда, тоді включаються такі людські механізми, що вони перестають вірити і правді, починають підозрювати, що все, що говориться, вже на всякий випадок є неправдою», – пояснила психотерапевт.

Головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні Олександр Фільц зазначив, що методи профілактики психічних розладів відомі і напрацьовані з часів інших воєн.

«Це є психотерапевтична робота з людьми в групах, спеціальні інтервенції проти стресових розладів із застосуванням спеціальних технік, та інформаційна робота – самодопомога», – розповів він.

Як один з ефективних методів О.Фільц запропонував «громадянськими засобами, громадянською позицією підтримувати сім’ї загиблих та постраждалих поза політичним контекстом». Він подав ідею, щоб львівські родини гуртувалися та брали під опіку хоча б по одній сім’ї, яка внаслідок війни на Донбасі втратила годувальника. Зокрема, найбільше такої опіки потребують сім’ї, де є маленькі діти.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ