Акція «Відповідальність починається з мене» відбудеться на Тернопільщині

Акція «Відповідальність починається з мене» відбудеться на Тернопільщині

12.09.14 10:59 0 631
Про організацію та проведення регіонального етапу Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» йшлося під час зустрічі голови однойменного Всеукраїнського молодіжного руху Ігоря Хохича та заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри, яка відбулася 11 вересня.

«Метою акції, започаткованої Міністерством молоді та спорту України спільно з зацікавленими громадськими організаціями у 2012 році, є пропаганда здорового способу життя серед молоді, - зазначив Ігор Хохич. – Ми працюємо над виявленням фактів порушення чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, проводимо інформаційно-просвітницьку роботу, співпрацюємо з громадськими організаціями, засобами масової інформації».

За його словами, зараз акцію реалізовують у 20 регіонах України. Окремі заходи в рамках ініціативи проводилися на Тернопільщині у минулі роки. Зокрема, 20 квітня 2013 року в області відбулася молодіжна толока з упорядкування та благоустрою спортивних майданчиків.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра зазначив, що у місті і області проводять заходи, аналогічні запланованим у рамках акції. Зокрема, організовують рейди щодо виявлення незаконного продажу алкоголю, тютюну неповнолітнім, розробляють соціальну рекламу. Тому долучитися до ініціативи «Відповідальність починається з мене» значно легше.

«Питання пропаганди здорового способу життя є надзвичайно важливим для нас, - наголосив Леонід Олексійович. – Тому ми маємо створити відповідне середовище для виховання і формування світогляду. Сподіваюся, інтегрований проект, який працює у різних куточках нашої країни і кожного року збирає все більше ініціативних людей, допоможе нам досягти цієї мети».

Голова Всеукраїнського молодіжного руху «Відповідальність починається з мене» Ігор Хохич зауважив, що, незважаючи на ситуацію в країні, ми завжди повинні робити добрі справи пам'ятати, що Україна починається з нас.

Довідково: В рамках акції у 2012-2013 роках обстежено 19 447 торгових точок, що продають алкогольні напої та тютюнові вироби. В них зафіксовано 2 600 випадків порушень продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам віком від 14 до 18 років, виявлено 1 937 неповнолітніх. Притягнуто до відповідальності 781 посадову особу та складено 3 217 адміністративних протоколів.

Також розміщено 800 біл-бордів, близько 50 000 плакатів та флаєрів за тематикою «Я сідаю за кермо лише тверезим», «Я не продаю алкоголь неповнолітнім», «Я захищаю підлітків від алкоголю», 1 000 афіш «Я сідаю за кермо лише тверезим», «Я не продаю алкоголь неповнолітнім», «Я захищаю підлітків від алкоголю», 50 000 наліпок з написом «Повнолітній? Доведи!» та номером гарячої лінії , а також залучено 3 505 осіб з числа структурних підрозділів у справах сім'ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, органів внутрішніх справ, соціальних працівників, громадських організацій, волонтерів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ