10-й батальйон територіальної оборони Житомирської області незабаром буде забезпечено бронежилетами

10-й батальйон територіальної оборони Житомирської області незабаром буде забезпечено бронежилетами

12.09.14 08:52 0 667
Про бронежилети для військовослужбовців Житомирщини під час перерви у засіданні 27 сесії обласної ради із журналістами спілкувалися голова облдержадміністрації Сергій Машковський та голова обласної ради Віталій Француз.

Очільник області пояснив, чому не були закуплені бронежилети для бійців 10-го батальйону територіальної оборони.

Нагадаємо, що рішенням депутатів обласної ради від 26 червня 2014 року було виділено 2,5 млн. грн. на виконання програми матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області, зокрема на забезпечення військовослужбовців батальйону бронежилетами та касками.

«Про тендер на бронежилети для 10-го батальйону було повідомлено у віснику тендерних закупівель. Але цей тендер не відбувся через те, що участь у ньому мають право брати лише сертифіковані фірми. В Україні лише одне таке підприємство, яке має сертифікат на виробництво бронежилетів відповідних класів», - зазначив Сергій Машковський.

Голова обласної ради Віталій Француз зауважив, що придбання будь-яких товарів за державний кошт – це специфічна процедура, і за законом не можна просто прийти і придбати те, що потрібно, у приватного підприємця.

Сергій Машковський пояснив, що за державні кошти можна закупити цей предмет військової амуніції лише у науково-виробничого підприємства «Темп-3000», адже воно постачає сертифікований товар. Це підприємство не брало участі у тендері на Житомирщині тому, що має велике замовлення на виготовлення бронежилетів від Міністерства оборони України і займається його виконанням аж до листопада поточного року.

«Звертались безпосередньо до керівництва підприємства і вже домовилися, що без проведення тендера будемо виділяти по 100 тис. грн. на придбання бронежилетів. У «Темп-300» зрозуміли, що у нас напружена ситуація, адже тендер пропущений і втрачено час. Тому нам пішли назустріч, і два рази на тиждень без черги будуть постачати бронежилети. Таким чином, за місяць ми зможемо закупити всі 300 бронежилетів для 10-го батальйону», - повідомив Сергій Машковський.

Також очільник області прокоментував ситуацію із забезпеченням спеціальними засобами захисту бійців 95-ої окремої аеромобільної бригади, 26-ої бердичівської артилерійської бригади та 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського.

«Ці військові формування підпорядковуються Міністерству оборони України, і саме ним забезпечуються всіма необхідними засобами. Але за рахунок волонтерських та громадських організацій Житомирщини таких проблем з бронежилетами по 95-й та 26-й бригадах немає. Є питання по 30-й бригаді, адже наразі вона дещо розбалансована, тому немає чіткої інформації», - наголосив Сергій Машковський.

За словами голови облдержадміністрації, 95-та та 26-та бригади забезпечені бронежилетами та касками. Обласна влада постійно підтримує зв'язок із військовими командирами цих бригад і знає про всі потреби. Сергій Машковський особисто відвідував місце розташування 95-ої окремої аеромобільної бригади. Наразі наші військовослужбовці потребують високоточної військової техніки, а саме тепловізорів, приладів нічного бачення та GPS-навігаторів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ