Збірна України з пожежно-прикладного спорту - у п’ятірці найкращих команд Європи

Збірна України з пожежно-прикладного спорту - у п’ятірці найкращих команд Європи

12.09.14 14:24 0 692
9 вересня Збірна України з пожежно-прикладного спорту повернулася зі щорічних міжнародних змагань, які цього разу проходили в Алматі (Казахстан). Хлопці привезли на батьківщину золоту й 4 срібних медалі та зайняли 4 загальнокомандне місце з-поміж 14 країн-учасниць.

Команда України з першого дня змагань розпочала спортивну боротьбу з учасниками з інших країн. Суперники мали гарну фізичну підготовку, але українська збірна навіть і не думала здавати позиції. До того ж команда відчувала підтримку кожного українця, а всі дні змагань збірну підтримував і директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко, який прибув до Алмати у складі української делегації. Тож вже в першому конкурсному змаганні - підйом по штурмовій драбині – команда посіла почесне третє місце у загальнокомандній турнірній таблиці.

Другий день чемпіонату розпочався із подолання 100-метрової полоси з перешкодами. Зіркою цього дня був саме український спортсмен Сергій Присяженко, який під час конкурсу обігнав навіть лідерів – Збірну Білорусії та Чехії - та виборов золоту медаль для України. Саме ця нагорода й допомогла хлопцям посісти 3 командне місце у змаганні.

Ця новина додала впевненості команді і цього ж дня у пожежній естафеті українська збірна посіла 2 командне місце.

На третій день змагань учасники змагалися у бойовому розгортанні. Цього ж дня стали відомі й результати Чемпіонату. Збірна України увійшла до п’ятірки лідерів та посіла почесне 4 місце.

Хлопці задоволені результатом, адже мали змогу позмагатися з дійсно гідними суперниками і боротьба дійсно була запеклою. Це, водночас, додавало стимулу не “здавати” позицій та під час кожного змагання працювати якомога інтенсивніше.

“Четверте місце – гарний стимул працювати ще продуктивніше та наполегливіше. Адже на практиці перевірено: перші місця дають змогу команді розслабитися та тренуватися менш інтенсивно. А ми отримали чудовий стимул на наступних змаганнях показати ще кращий результат. Тож попереду на команду очікує підготовка до наступних змагань”, - зазначив головний тренер збірної Олександр Тарасов.

Нагадаємо, X Чемпіонат світу з пожежно- рятувального (прикладного) спорту “Алмати – 2014” проходив з 4 по 9 вересня 2014 року. Змагання щорічно проводяться з метою популяризації професії пожежного та рятувальника, пожежно-прикладного спорту серед молоді, вдосконалення професійної майстерності рятувальників. Серед учасників цьогорічних змагань - більше 300 спортсменів з 14 країн світу - Азербайджану, Білорусії, Болгарії, Латвії, Монголії, Казахстану, Кореї, України, Словакії, Німеччини, Польщі, Туреччини, Росії та Чехії.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Микола Романюк підписав ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ