На Хмельниччині виявили підпільний цех по виготовленню фальсифікованої горілки

На Хмельниччині виявили підпільний цех по виготовленню фальсифікованої горілки

13.09.14 12:53 0 659
В ході реалізації оперативної інформації працівники управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції. Міні-завод знаходився в закинутому ангарі на території підприємства, що збанкрутувало.

Працівники міліції провели огляд приміщення, в результаті чого вилучили обладнання для розливу, верстат для закрутки пляшок з комплектуючими ключами, майже 7 тисяч півлітрових пляшок готових до реалізації алкогольних напоїв, зроблених під марки відомих житомирських та донецьких виробників, 7800 пустих пляшок з наклеєними етикетками та пробки до них, 500 марок акцизного збору з ознаками підробки, по 100 невикористаних етикеток згаданих виробників, 65 бочок зі спиртом різної ємкості (близько 9 тис. літрів).

Наразі правоохоронці встановлюють, де були виготовлені акцизні марки, встановлюються канали надходження сировини для виробництва та місця реалізації готової продукції. Також призначено низку відповідних експертиз, які допоможуть встановити, наскільки фальсифікат міг бути шкідливим для здоров'я споживачів.

За фактом реалізації фальсифікованої алкогольної продукції з марками акцизного збору, що не відповідають встановленим зразкам ДП ПК “Україна”, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України — Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів. Санкція частини 1 зазначеної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник закарпатської ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ